Erbaa ve Bölge İlçelerde Bugün (27.04.2024) Nöbetçi Eczaneler Erbaa ve Bölge İlçelerde Bugün (27.04.2024) Nöbetçi Eczaneler

Doğruluk Payı sitesinden edindiğimiz bilgilere göre, yerel seçimlerde farklı partiler arası rekabetin daha yoğun olması beklenen iller belirlendi.

Rekabetin Çekişmeli Geçeceği 10 İl

Yaklaşan yerel seçimler öncesi farklı kesimlerce yapılan değerlendirmelere göre, bazı illerde AK Parti ve MHP ile CHP, İYİ Parti arasında çekişmenin yaşanacağı belirtiliyor. Uzmanlar, özellikle büyükşehirlerde sandığın sürprizlere açık olabileceğini ifade ediyor. Tokat'ta da rekabetin ön planda olacağı bir seçim süreci içerisinde yer alan iller arasında gösteriliyor.

İstanbul Başı Çekiyor

Son dönemlerde yerel seçimlerde en çekişmeli geçen şehir konumunda olan İstanbul, yine yakın bir mücadeleye tanıklık edecek gibi görünüyor.  Ankara da bu şehirler arasında yer alıyor.

Turizm ve Sanayi Kentleri Ön Planda

Antalya, Muğla, Aydın gibi turizm kentlerinde MHP desteğinin yönü, Bursa, Konya gibi sanayi şehirlerinde ise AB karşıtlığının etkisi yakından takip edilecek. Adana, Hatay, Mersin gibi Güney illerinde de kıran kırana bir mücadele izlenmesi bekleniyor.

Balıkesir, Manisa, Denizli örneğinde olduğu gibi bazı illerde iktidar ile muhalefet arasında sık sık el değiştirme eğilimi olduğuna dikkat çekiliyor. Bu illerde sandık sonuçları yine sürprizlerle dolu olabilir. 

Muhabir: Hüsamettin Akçay

Editör: Mert Kaya