“Erbaa Çiçeklerle Güçlensin Projesi” Toplantısı Gerçekleştirildi “Erbaa Çiçeklerle Güçlensin Projesi” Toplantısı Gerçekleştirildi

Habertürk yazarı Sevilay Yılman, "Zaten tahmin etmiştim haberi araştırırken sistemin açığını bulup belediye aracılığı ile yapılan insan kaçakçılığında tek adresin Malatya’nın Yeşilyurt İlçesi olmadığını” dedi. Birçok belediyenin projesinde benzer vakaların yaşandığını anımsatan Yılman, "Şu an elimde var olan belgeler Tokat/Erbaa, Van/Tuşba, Elazığ/Arıcak, Elazığ/Üçocak ve Bursa/ Yıldırım belediyelerinde Malatya Yeşilyurt Belediyesi ile aynı yöntemle Almanya’nın değişik şehirlerine vize gerektirmeyen hizmet pasaportu/gri pasaportla yüzlerce insanın Avrupa’ya kaçırıldığını ispatlıyor" dedi.

 Malatya’nın Yeşilyurt Belediyesi organizasyonuyla çevreye duyarlı bireyler yetiştirmek amacı iddia edilerek Almanya’ya götürülen vatandaşların iki belediye çalışanı hariç geri dönmemesi üzerine gri pasaportla insan kaçakçılığı yapıldığı, söz konusu işlemin Erbaa Belediyesi tarafından da yapıldığı iddiası olayın ülke gündemi ile birlikte Erbaa’nın gündeminde de önemli bir yer tutmasına neden oldu.

Konunun ülke gündeminde yer alması üzerine Erbaa Belediye Başkanı Ertuğrul Karagöl, resmi sosyal medya hesabından bir açıklama yaptı. Başkan Karagöl açıklamasında “Basında çıkan haberlerde bazı belediyelerin belirli proje kapsamında Türk vatandaşların vize gerektirmeden Avrupa’ya götürüldüğü ve aralarında Erbaa Belediyesi’nin de olduğu vurgulanmıştır. Bahse konu şirket tarafından Erbaa Belediyesi temsilcileri ile köy ve mahalle muhtarları; aralarında Türk kökenli Hannover Büyük Şehir Belediye Başkanı Belit Onay’ın ziyaretlerinin de olduğu Çevre Eğitim ve Kültürel çalışmalarını yerinde görmek üzere Almanya'ya davet edilmişlerdir. Davet üzerine meclis kararı alınmıştır. Daha sonradan ziyarete giden belediyelerde yapılan görüşmeler sonucunda projenin çok sağlıklı olmadığı tarafımızdan değerlendirilmiş olup ne Erbaa Belediyesi'nden, ne de Erbaa Belediyesi aracılığıyla Almanya ve başka bir Avrupa ülkesine böyle bir ziyaret gerçekleştirilmemiş olup konu ile ilgili ne bir protokol ne de Kaymakamlık veya Valilikten herhangi bir izin talep edilmemiştir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur” dedi. Alınan meclis kararının geçerliliğinin devam ettiği süreçte bu kararın aksine yeni bir kararın alınması için girişimde bulunulup bulunulmayacağı hakkında açıklamada bilgi verilmediği görüldü.

Konu ile ilgili incelemelerin İçişleri Bakanlığı tarafından devam ettirildiği öğrenildi.

Editör: TE Bilişim