Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamaya göre, Erbaa’da geleneksel hale gelen TÜBİTAK başarılarımıza imza atan öğretmen ve öğrencilerimiz, pandemi döneminde de yüzlerimizi güldürmeye, bizleri gururlandırmaya devam ediyor.

Erbaa İlçe Milli Eğitim Müdürü Bekir Aslan yapmış oluğu açıklamada “Öncelikle tabii bu başarılar ilçemizde oluşan bir kültür ve milli eğitim camiamızda oluşan ekip ruhundan ileri geldiğini düşünüyorum.  Tabii bunun için de öğretmenlerimizin ve öğrencilerimizin büyük katkıları var. Öncelikle zaten araştırma projeleri öğrencilerimizin yaptığı öğretmenlerimizin rehberlik ettiği bir projedir. Bizde de bir kültür oluştu. Tabii biz de ilçe müdürlüğü olarak çalışmalarımızı çok öncesinden tamamlamış bulunuyoruz. Belki bu da bizim avantajlarımızdan birisi.  TÜBİTAK ve ülkemiz bu projelere çok ağırlık vermekteler. Bunun için de dünya kadar masraf etmekteler tüm projelere para ödülü, bu öğrencilerin konaklamaları, yeme, içme masraflarının tamamını karşılamaktalar. Bölgede bu noktada çoğu ilden önde bir ilçeyiz. Yani bugün baktığımız zaman bizim Samsun bölgemizde sekiz tane il var yani bu illerden hiç proje çıkmayan iller var.  İlçelerden hiç projesi müracaatı dahi olmayan ilçeler var. bizde tabii Tokat’ta da bölgede de bu noktada artık ön planda olan bir ilçeyiz. Son olarak bölgeden, Türkiye finallerine iki tane projemiz kalmıştır inşallah güzel sonuçlar elde edeceğiz. Ben buradan tüm çalışanlarımıza, öğrencilerimize okullarımıza teşekkür ediyor. Emeği geçenleri yürekten kutluyorum” dedi.

TOGÜ'de Kadın Akademisyenler Cam Tavan Sendromu ile Mücadele Ediyor TOGÜ'de Kadın Akademisyenler Cam Tavan Sendromu ile Mücadele Ediyor

Editör: TE Bilişim