TUSAŞ Eğitim Uçakları Baş Uçuş Test Pilotu Murat Özpala, Hürkuş projesinde karşılaştıkları zorluklara değindi. Özpala, "Hürkuş için bize 'yapamazsınız' dediler. 'İnsanları kandırıyorsunuz' dediler. Bunu ülkenin gazetecileri değil, arasında bilim insanlarının da olduğu kişiler söyledi. Ancak 2013 yılının 29 Haziran'ında ilk uçuşumuzu yaptık ve Hürkuş'un 10'uncu yılında arkadaşlarımı çağırıp 'Gelin size 10'uncu yıl şerefine bir uçuş yapayım, 10 yıl önce yaptığınız Hürkuş'u keyifle izleyin' dedim. Bu şekilde 'yapamazsın' denilen bir uçağın içinde ve bulutların üzerinde olmak tarif edilemez bir duygu" diye konuştu.

Reşadiye'deki Bentonit Yataklarının Volkanik Kökenli Olduğu Tespit Edildi Reşadiye'deki Bentonit Yataklarının Volkanik Kökenli Olduğu Tespit Edildi

Özdemir Bayraktar Bilim Merkezi'nde düzenlenen söyleşide, Özpala çocuklara ve vatandaşlara pilotluk kariyeri hakkında bilgi verdi. Pilotluk hayalini çocukluğunda oyuncak uçakla başlattığını belirten Özpala, zorluklara rağmen çok çalışarak bu hayalini gerçekleştirdiğini ifade etti.

Türk milletinin asla pes etmeyen bir medeniyet olduğunu vurgulayan Özpala, "Hakikaten dünyayı daha yaşanabilir bir yer haline getirebilmek için gayretle mücadele etmek ve asla vazgeçmemek gerekir. İşte biz de böyle bir medeniyet kurmayı başarabilmiş yegane milletin çocuklarıyız" dedi.

Özpala, Hürkuş projesinin ilk uçuşunu başarıyla gerçekleştirmelerine rağmen, bazı kişilerin "yapamazsınız" dediğini ancak bunlara aldırış etmediklerini sözlerine ekledi. Söyleşi, soru-cevap bölümü ve fotoğraf çekimiyle sona erdi.

Kaynak: DHA