Bakan Koca, aşı karşıtlığı eleştirilerine yanıt vererek, "Aşı karşıtlığı, bizim için düşünülemez bir durum. Türkiye, çocukluk çağı aşılarında yüzde 95'in üzerinde aşılama oranına sahip. Bilim kurullarıyla birlikte süreçleri yürütüyoruz ve bilimsel mantığa aykırı davranamayız. Aşı karşıtlığının mantıklı hiçbir yanı yok. Bizim aşıya karşı olmamız asla söz konusu değil" dedi.

Ayrıca, Koca, açıklamalarının bazılarının hekimlere ve bilim insanlarına yönelik olduğuna dair yanlış yorumlandığını belirtti. Bu açıklamaların, hekimlerin özlüklerini korumak amacıyla yapıldığını vurguladı. Çocukluk çağı aşılarının önemine değinen Bakan Koca, tüm vatandaşların çocuklarının aşılarını özenle yaptırmaları gerektiğini vurguladı.

Üzerlerine İnşaat Demirleri Devrilen 4 İşçi Yaralandı Üzerlerine İnşaat Demirleri Devrilen 4 İşçi Yaralandı

Ayrıca, mevsimsel grip aşılarının herkes tarafından yapılması gerektiğini belirten Koca, Covid-19'un mevsimsel hale gelmesi durumunda, mevsimsel grip aşısına entegre edilebileceğini söyledi. Bakan, bu konuda endişelerinin olmadığını ifade etti.

‘22’NCİ ŞEHİR HASTANEMİZ AÇILDI’

Koca ayrıca, yeni şehir hastanelerinin yapımına ilişkin bilgi vererek, Gaziantep Şehir Hastanesi'nin hasta kabulüne başladığını ve İzmir Şehir Hastanesi'nin de yakın zamanda hizmete açılacağını söyledi. Toplamda 37'ye yakın şehir hastanesinin tamamlanacağını belirtti.