Karayaka beldesinde HES kanalına düşen karaca, ihbarla bölgeye gelen Doğu Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü ekipleri tarafından kurtarıldı. Düştüğü sudan çıkmak isterken yaralandığı fark edilen karaca, ekipler tarafından bir veteriner kliniğine götürüldü. Veteriner Hekim Fatih Koç tarafından tedavi altına alınan karacanın yaraları temizlendikten sonra sargıya alındı.

Erbaa'da Aşırı Yağışlar Nedeniyle Bağlarda Hastalık Tehdidi Erbaa'da Aşırı Yağışlar Nedeniyle Bağlarda Hastalık Tehdidi

Karacanın sağlık durumunun iyi olduğunu söyleyen Veteriner Koç, "Diz kapağı ve tırnaklarında yaralar oluşmuş. Aynı zamanda çok enerji kaybından dolayı da bitkin düşmüş bir haldeydi. Karacamıza ilk müdahalemizi yaptık. Serum takviyesi yaptık, röntgenini çektik ve yaraların bandaj ve pansuman yöntemi ile kapattık. Gerekli müdahalesini yaptık. İnşallah sağlığına kavuşacaktır" dedi. Karacanın Milli Parklar ve Doğa Koruma Müdürlüğü’nde devam eden tedavisinin ardından, doğaya bırakılacak.

hes-kanalina-dusen-karaca-tedaviye-alindi_9114_dhaphoto2hes-kanalina-dusen-karaca-tedaviye-alindi_9114_dhaphoto4hes-kanalina-dusen-karaca-tedaviye-alindi_9114_dhaphoto5hes-kanalina-dusen-karaca-tedaviye-alindi_9114_dhaphoto1 (1)hes-kanalina-dusen-karaca-tedaviye-alindi_9114_dhaphoto3