Erbaa İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü teknik personeli tarafından, Erbaa Ziraat Odası Başkanlığı koordinesinde kapsamlı bir bilgilendirme toplantısı düzenlendi. Toplantıya ilçe köy muhtarları, biçerdöver sahipleri, operatörler ve bölge çiftçileri yoğun katılım gösterdi.

Üreticinin Emeği Toprakta Kalmayacak

Toplantıda, hasat esnasında yaşanan dane kayıplarının nedenleri masaya yatırıldı. Teknik personel tarafından yapılan sunumlarda; biçerdöverlerin yanlış ayarlanması, hız sınırlarına uyulmaması ve olgunlaşmamış ürünlerin hasat edilmesi gibi faktörlerin milli ekonomiye ve çiftçi ceplerine verdiği zararlar anlatıldı.

Erbaa'da Yıl Sonu Sergisi Coşkusu: Fatih Sultan Mehmet Ortaokulu’ndan Muhteşem Sergi!
Erbaa'da Yıl Sonu Sergisi Coşkusu: Fatih Sultan Mehmet Ortaokulu’ndan Muhteşem Sergi!
İçeriği Görüntüle

Milli Servet Vurgusu: Uzmanlar, hasat döneminde yapılacak küçük bir ayar değişikliğinin ve operatör dikkatini artırmanın, tonlarca ürünün israf olmasını engelleyeceğini belirterek çiftçileri ve operatörleri daha hassas olmaya davet etti.

Ortak Akıl ile Sıfır Kayıp Hedefi

Erbaa Ziraat Odası ve İlçe Tarım Müdürlüğü yetkilileri, üreticinin emeğinin zayi olmaması için sahada denetimlerin ve bilgilendirme çalışmalarının hasat süresince de aralıksız devam edeceğini vurguladı. Toplantı, katılımcıların sorularının yanıtlanması ve hasat sezonunun bereketli geçmesi temennileriyle sona erdi.

Kaynak: Bülten