Devletimizin bölünmez bütünlüğünü, milli birlik ve beraberliğimizi parçalamaya yönelik, demokratik sistemimizi hedef alan, ülkemizin bekasına kasteden hain darbe girişiminin, milletimizin iradesi ile bertaraf edilişinin altıncı yılını idrak ediyoruz. 15 Temmuz 2016 tarihinde FETÖ/PDY terör örgütü tarafından gerçekleştirilen hain darbe girişimi, milli iradeyi ve demokrasimizi ortadan kaldırmayı hedefleyen, en alçak darbe teşebbüsüdür ve Türk demokrasi tarihine kara bir leke olarak geçmiştir.

Av Yasağı Başladı, Balık Fiyatları Arttı Av Yasağı Başladı, Balık Fiyatları Arttı

Malazgirt’ten beri şehitlerimizin kanıyla yoğurulan ve bize vatan olan bu topraklar yıllar boyunca birçok saldırı ile karşılaşmıştır. Ancak aziz milletimiz Çanakkale’de, İstiklal Savaşında olduğu gibi,  taşeron terör örgütleri tarafından yapılan hain saldırılarda, ekonomik saldırılarda olduğu gibi 15 Temmuz’da da tek yumruk olmuş ve hain darbecilere gereken dersi yine vermiştir.

Kudüs’ün haçlılar tarafından işgal edildiği tarihi seçen hain darbeciler bağımsızlık ve hürriyet aşığı aziz milletimizden gereken cevabı almıştır. Mehmet Akif Ersoy’un İstiklal Marşı’nda dile getirdiği;

Ben ezelden beridir hür yaşadım, hür yaşarım.

Hangi çılgın bana zincir vuracakmış? Şaşarım! dizelerini bir kez daha tüm dünyaya gösteren milletimiz o gece adeta ikinci kurtuluş mücadelemize imza atmıştır. Milletimiz, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın önderliğinde ülkesine ve milli iradeye kararlı bir şekilde sahip çıkmış, bu hain darbe teşebbüsünü bertaraf etmiştir.

Türkiye'nin silkinip asırlık uykusundan uyanan bir dev gibi yeniden ayağa kalkışı karşısında türlü oyunlara başvuranlara bir kez daha haykırıyoruz; Türkiye’ye diz çöktüremezsiniz, bu milleti bölemezsiniz, PKK, FETÖ, DAEŞ hepsinin kökünü kazıyacağız.

Bu vesileyle 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nde bayrağımız, vatanımız ve devletimiz için canlarını feda eden tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyor, gazilerimizi şükran ve minnetle anıyorum”dedi. 

Editör: TE Bilişim