Hayatımızın her döneminde olduğu gibi gebelikte de sağlıklı ve dengeli beslenme hem kendimiz hem bebeğimizin gelişimi için oldukça önemlidir.
Mevsime uygun sebze ve meyveler bol bol tüketilmeli; pismiş et, tavuk, balık mutlaka O günlerimize eklenmelidir. Sut ve sut ürünlerinden yoğurt ve kefir tüketimi de gebelikte arttırılmalıdır. Hazır ve paketli gıdalardan hem gebelikte hem rutininizde mümkün olduğunca uzak durun.
Bu şekilde dengeli ve sağlıklı beslendiğinizde hem gebelikte ihtiyaç duyduğunuz vitamin ve mineralleri almış olursunuz hem de fazla kilo almanızın önüne geçmiş olursunuz.
“Gebelikte iki kişilik yemek” diye bir gerçek yoktur. Gebeliğin ilk 3 ayında ekstra kalori ihtiyacı dahi yoktur. Sonraki 3 ayda günlük 340, son 3 ayda da günlük 450 kilokalori fazladan alınması bebeğin sağlıklı gelişimi için yeterlidir.
Gebelikte kilo alımı haftalık veya aylık olarak takip edilir. İlk 3 ayda toplam 1 kilo alınması yeterlidir. Sonraki aylarda ayda 1,5 kilo kadar kilo alınması normaldir.
Günlük düzeninize en az yârim saat açık havada yürüyüş eklerseniz hem bazal metabolizmanız hızlanacak hem bebeğinize giden kan akiminiz artacaktır.
Açık havada yapılan yürüyüşlerin D vitamininizi arttırması da cabası...

Sağlıklı günler dilerim.