Benzerlerinden ayrıştığı en önemli tarafı tatlının soğuk şerbetinin ılık olmasıdır. Geçmişi çok eskilere uzanan tatlı, Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından 26.01.2023 tarihinde tescil ettirilmiş coğrafi işaretli bir üründür.

Ak Parti Erbaa İlçe Başkanı Süleyman Selçuk Barsbay'ın Kurban Bayramı Mesajı Ak Parti Erbaa İlçe Başkanı Süleyman Selçuk Barsbay'ın Kurban Bayramı Mesajı

Bugün gazetemiz okurları için Tuğçe Bilir Fındıklı Burma Tatlısı nasıl yapıldığını anlattı. Bilir  1 Tepsi yapılışı için malzeme listesi ve yapılışını anlattı. Tuğçe Bilir:Fındıklı Burma Tatlısı Tarifi Ait Olduğu İl: Ordu Porsiyon: 4 Kişilik Hazırlama ve Pişirme Süresi: 90 Dakika Malzemeler Miktar Buğday unu 300 gram Yumurta 1 adet Yoğurt 35 gram Sıvıyağ 40 militre Sirke 25 mililitre Su 400 mililitre Tereyağı 150 gram Tuz 5 gram Karbonat 2 gram Kıyılmış fındık içi 200 gram Buğday nişastası Yeteri kadar Toz şeker 400 gram Limon 1 dilim Yapılışı Hamur için un dışındaki tüm malzemeler uygun bir kapta iyice karışana kadar karıştırılır. Karışımın üzerine un azar azar ilave edilerek yumuşak kıvamlı bir hamur elde edene kadar yoğrulur. Hamur otuz dakika dinlendirildikten sonra yaklaşık altmış gram olacak şekilde bezelere ayrılır. Oluşturulan bezeler buğday nişastası yardımıyla yaklaşık seksen santimetre çapında olacak şekilde oklava ile açılır. Açılan her yufkanın; herhangi bir ucu yaklaşık on santimetre katlanarak katlanan kısma kıyılmış fındık serpiştirilir ve oklavaya sıkıca sarılarak oklavanın her iki ucundan ortaya doğru sıkılaştırılıp fırın konulacak tepsisinin içine oklavadan sıyrılır. Sıyrılan hamurlar uzunluğu yaklaşık yedi- sekiz santimetre olacak şekilde kesilir. Üstüne eritilip köpüklerinden ayrılan tereyağı gezdirildikten sonra 180 santigrat derecedeki fırında üzeri pembeleşene kadar pişirilir. Su ve toz şeker uygun bir tencerede karıştırılıp kaynatılır. Kaynamaya başlayınca limon dilimi sıkılarak on dakika daha kaynatılır ve ocaktan indirilerek soğumaya bırakılır. Şerbet ılık olarak soğumuş tatlının üzerine dökülür. Tatlı şerbetini tamamen çekince servise hazırlanır” Afiyet olsun dedi.

Muhabir: Hüsamettin Akçay Kelkit Gazetesi (Özel)