Önceden odun ateşinde sac üzerinde kabartılıp kurutulan yufkalardan hazırlanan kuru yufka böreği özellikle kış aylarında kahvaltıda, ramazanda ayında sahurda ya da fındık toplama zamanı fındık bahçesinde tüketilmektedir.

Kurban Bayramına Özel Cevizli Pratik Ev Baklavası Tarifi Sizlerle Kurban Bayramına Özel Cevizli Pratik Ev Baklavası Tarifi Sizlerle

 Kurutulmuş yufkadan hazırlanan böreğin iç malzemesi tercihe göre çeşitlenebilmektedir:

Bugün gazetemiz okurları için Selin Topçu Kuru Yufka Böreği nasıl yapıldığını anlattı. Topçu 1 Tepsi yapılışı için malzeme listesi ve yapılışını anlattı. Selin Topçu: “Kuru Yufka Böreği Tarifi Ait Olduğu İl: Ordu Porsiyon: 4 Kişilik Hazırlama ve Pişirme Süresi: 30 Dakika Malzemeler Miktar Kuru yufka 4 adet Sıvıyağ 50 mililitre Tuz 5 gram Su 100 mililitre Peynir 100 gram Yapılışı Yufkaları ıslatmak için uygun bir kaba ılık su ve tuz konularak yufkalar teker teker ıslatılır. Yağlanan tavaya ıslatılan iki yufka üst üste gelecek şekilde konulur. Arasına peynir (tercihe göre arzu edilen peynir çeşidi maydanoz ile karıştırılarak veya kıyma, patates gibi başka malzemeler kullanılarak da yapılabilir) karışım konulup, kalan ıslatılmış iki yufka üzerine yerleştirilir. Yufkanın alt tarafı kızardığında kapak yardımıyla ters çevrilir. Tava tekrar yağlanarak diğer kısmının da kızarması sağlanır. Dilimlenerek sıcak olarak servise hazırlanır.Afiyet Olsun” dedi.

Muhabir: Hüsamettin Akçay Kelkit Gazetesi (Özel)