Yoğun sisin etkili olduğu bölgede kontrolü kaybeden Bektaş’ın cansız bedeni, yakınları tarafından saatler süren arama çalışmalarının ardından bulundu.
Olay, 23 Nisan gecesi saat 23.00 sularında Kocaali ilçesine bağlı Görele Mahallesi’nde meydana geldi. Evli ve üç çocuk babası olan Selim Bektaş, akşam saatlerinde Görele Mahallesi'ndeki bir kahvehanede arkadaşlarıyla vakit geçirdikten sonra, Yalpankaya Mahallesi'nde bulunan evine dönmek üzere yola çıktı. Bektaş’ın kullandığı, bölgede yaygın olarak “patpat” adı verilen tarım aracı, yoğun sisin etkili olduğu dağlık yolda kontrolden çıkarak yaklaşık 10 metrelik bir uçurumdan dere yatağına yuvarlandı.
Gece geç saatlere kadar Bektaş’tan haber alamayan ailesi ve yakınları, sabahın erken saatlerinde endişelenerek olası güzergah üzerinde arama çalışması başlattı. Yaklaşık 17 saatlik belirsizliğin ardından, saat 16.00 civarında, Bektaş’ın aracıyla birlikte dere yatağında bulunduğu bildirildi. Hemen ardından 112 Acil Çağrı Merkezi’ne haber verilmesiyle olay yerine sağlık ve jandarma ekipleri sevk edildi.
Sağlık ekipleri olay yerinde yaptıkları ilk incelemede Selim Bektaş’ın yaşamını yitirdiğini tespit etti. Yapılan incelemelerin ardından Bektaş’ın cenazesi, detaylı otopsi yapılmak üzere hastane morguna kaldırıldı.
Kazanın yoğun sis nedeniyle sürücünün görüş mesafesinin ciddi şekilde azalmasından kaynaklandığı düşünülüyor. Jandarma ekipleri, kazanın kesin nedenini belirlemek için detaylı bir soruşturma başlattı.
Ölümüyle ailesi, yakınları ve mahalle halkını yasa boğan Selim Bektaş’ın cenaze töreniyle ilgili bilgiler, otopsi işlemlerinin ardından netleşecek. Kazayla ilgili soruşturma sürüyor.