Van'da çocukları dağa kaçırılan aileler, bu hafta da bir araya gelerek Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM) binası önüne yürüyüp, slogan attı. Eyleme kızı Şeyma için katılan Nazlı Sancar, geçen hafta da 2 kişinin daha dağdan geldiğini, umutlarının her gün arttığını belirterek, "Gittikçe umudumuz artıyor. Geçen haftada 2 evladımız geldi. 49 evladımızı kazandık. Her gün bizim umudumuz artıyor. Allah'ın izniyle devletimizin gücüyle biz hepimizle evlatlarımıza kavuşacağız. Biz kandili yerle bir edeceğiz" diye konuştu.

Tokat'ın Toprağı Depremleri Haber Veriyor: Radon Gazı ve İyonosfer Bağlantısı Tokat'ın Toprağı Depremleri Haber Veriyor: Radon Gazı ve İyonosfer Bağlantısı

Terör örgütü PKK tarafından dağa kaçırılan çocukları için nöbet tutan ailelerin DEM Parti İl Başkanlığı binası önündeki evlat nöbeti sürüyor. Aileler, ellerinde Türk bayrakları, çocuklarının fotoğrafları ve üzerinde 'Dağları kurtlara, kuşlara bırakın', 'Çocuklarımızı istiyoruz', 'Anneler nöbette', 'Artık yeter, yakamızdan düşün', 'Şehitler ölmez vatan bölünmez', 'Çocuklarımız kimsenin piyonu olmayacak' yazılı dövizlerle DEM Parti binasının önüne yürüdü.

Polisin yoğun güvenlik önlemi aldığı yürüyüş sırasında aileler, 'Kahrolsun PKK, iş birlikçi HDP', 'Şehitler ölmez, vatan bölünmez' sloganları attı. DEM Parti İl Başkanlığı binası önüne gelen ailelerin sesini bastırmak için yine yüksek sesle müzik açıldı.

Editör: Şaban Konyar