YAĞMUR SUYU DRENAJ HATTIYLA BİRLİKTE SU VE KANALİZASYON HATTI DA YENİLENİYOR

Esentepe Mahallesi’nde devam eden altyapı çalışmalarını yerinde inceleyen Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu bu bölgede yapılan çalışmalar ile ilgili bilgi verdi. 2023 yılında inşaat türü çalışmalara bir

buçuk ay önce başladıklarını ifade eden Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, Esentepe Mahallesinde yaptıkları altyapı çalışmaları ile bölgedeki olası sel baskınlarının önüne geçileceğini söyledi. Başkan Eroğlu “Tokat genelinde çalışmalarımızı hummalı bir şekilde sürdürüyoruz. Bu çalışmalarımızın arasında en önemlilerinden biri Esentepe Mahallemizde Atatürk ve Orhan Gazi Caddelerimiz ve bunlara bağlı sokaklarda yaptığımız altyapı çalışmalarıdır. Burada yağmur suyu drenaj çalışmaları başta olmak üzere içme suyu ve kanalizasyon altyapı yenileme çalışmalarımızı gerçekleştiriyoruz” dedi.

Tokat Valiliği'nden Seçim Güvenliği Toplantısı Açıklaması Tokat Valiliği'nden Seçim Güvenliği Toplantısı Açıklaması

2500 METRE YAĞMUR SUYU DRENAJ HATTININ 2000 METRESİ BİTTİ

Altyapı çalışmalarını Esentepe Mahallesinde hızlı bir şekilde sürdürdüklerini dile getiren Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu “Yaklaşık on gün gibi kısa bir zamanda buradaki kilometrelerce altyapı çalışmamızı bitirme noktasına geldik. Burada yaptığımız çalışmaları özetlemek gerekirse; bu bölgemiz zemin itibariyle kot olarak biraz aşağı seviyede olan bir bölgemiz. Yağmurlar yağdığı zaman da yağmur sularının biriktiği ve çok eski bir kanalizasyon ve içme suyu hattının olduğu bir bölge. Burada herhangi bir yağmur suyu drenaj hattı da yoktu. Bu bölgeden hem ciddi anlamda şikâyetler alıyorduk hem de bizzat belediye olarak bizim de gözlemlerimizde bu bölgede yağmur yağdığı zaman bizim için de hoş olmayan görüntüler oluyordu. Şimdi bunu biz çözüyoruz. Yapmaya devam ettiğimiz 2500 metrelik yağmur suyu drenaj hattıyla burada yağmur yağdığı zaman yağmur suyu hatlarıyla bertaraf etmiş oluyoruz. Bu 2500 metrelik yağmur suyu drenaj hattının da 2000 metresini şu anda tamamlamış bulunuyoruz. Kalan bölümünde çalışmalarımızı birkaç gün içinde tamamlamış olacağız” dedi.

1700 METRE İÇME SUYU HATTI VE BİR KİLOMETRE KANALİZASYON ALTYAPI YENİLEMESİ TAMAMLANDI

Bölgedeki içme suyu hattı yenileme çalışmalarını bitirdiklerini dile getiren Başkan Eroğlu “ Yaklaşık bin yediyüz metrelik bir içme suyu hattını şu an itibariyle tamamlamış bulunmaktayız. Burada kanalizasyon hattı çalışması da yaptık. Burada yeni binaların yapılmış olması, gerekse burada kanalizasyon hattının yeterli düzeyde hizmet vermemesi sebebiyle de bin metrelik bir kanalizayon hattı yenileme çalışması gerçekleştirmiş bulunmaktayız” dedi.

ÜSTYAPI ÇALIŞMALARI ATATÜRK VE HIDIRLIK KÖPRÜSÜ ARASINI DA KAPSAYACAK

Başkan Eroğlu altyapı çalışmalarının tamamlanmasının ardından yapacakları üstyapı çalışmaları ile bölgenin bir taraftan altyapı sorununun giderilmiş diğer yandan güzel bir görüntüye kavuşmuş olacağını söyledi. Başkan Eroğlu “Zeminin oturması için kısa bir süre bekleyeceğiz. Hemen akabinde üstyapı asfaltlama çalışmalarımızı gerçekleştireceğiz. Buranın bağlantılı olduğu Demirlik, Atatürk Köprüsü ile Hıdırlık Köprüsü arasındaki yaklaşık 800 metrelik alanda da bir asfalt çalışması yaparak Esentepe Mahallemizin önemli gördüğümüz bu noktalarındaki çalışmaları tamamlamış olacağız. Burada yaklaşık sekiz bin vatandaşımız yaşıyor. Bu çalışmamız bu bölgede altyapı ve üstyapı anlamında ciddi bir rahatlık oluşturacak, bunun da altını çizmek istiyorum” dedi.

HUMMALI ÇALIŞMALARIMIZ ARALIKSIZ DEVAM EDECEK

Başkan Eroğlu Tokat’ın her noktasında ihtiyaç olan çalışmaları aralıksız sürdüreceklerini sözlerine eklerken “ Bizi izlemeye devam edin. Tokat’ımızda yapacağımız proje ve çalışmalarla Tokat’ımız için bu yaz da hummalı çalışmalarımızı sürdürerek, hep 2023 diyorduk, şehrimizi artık 2053 hedeflerine doğru yol aldıracağız” diye konuştu.

TKTB8027TKTB7928TKTB7763TKTB8078