Nüfus olarak Tokat'ın en büyük ve nüfus olarak en kalabalık ilçesi Erbaa il olmayı hak ediyor.
MHP Genel Başkanı Dr. Devlet Bahçeli’nin Cumhurbaşkanlığı seçimleri sonrası TBMM’de partisinin grup toplantısında “Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. Yılında 100 yeni il” çıkışı Erbaa’da heyecan yarattı.
Bahçeli'nin açıklamalarının ardından ise il olması beklenen ilçeler vatandaşlar tarafından merak edilmeye başlandı.  İl sayısının 100 olacağı bir süredir tartışılan konular arasındaydı. Cumhuriyetin 100. yılında 100 il ve 1000 ilçe olması gerektiğini söyleyen Bahçeli'nin ardından hangi ilçelerin il olacağı vatandaşlar tarafından merak edilmeye başlandı.

Türkiye'de bağlı olduğu ilin merkez ilçesine uzaklığı, nüfus büyüklüğü, sosyo-ekonomik koşulları gibi kriterlerle bakıldığında  Bölgede Amasya'yla Erzincan arasında bir il olabilecek alt yapısıyla, üst yapısıyla, ekonomisiyle, organize sanayi bölgesiyle, sosyal hayatıyla, kültürel faaliyetleriyle bu bölgedeki il olma potansiyeli en yüksek ilçe Erbaa
2022 verilerine göre ilçe merkez nüfusu 75 bin 282, ilçe geneli ise 100 bin 382 olan Erbaa, her geçen gün nüfusu artama devam eden Tokat'ın en hızlı gelişen, nüfus olarakta çoğalan bir ilçesi konumunda yer alıyor.

Mide Fıtığına Cerrahiden Çözüm: Erbaa Hastanesi'nde İlk Kez Gerçekleştirildi Mide Fıtığına Cerrahiden Çözüm: Erbaa Hastanesi'nde İlk Kez Gerçekleştirildi