İlçe merkezine 18 kilometre uzaklıktaki Çamdibi köyünde bulunan ayazma turizme kazandırılmayı bekliyor. Bizans döneminde yapıldığı bilinen ve köyün güneydoğusunda, yöre halkının kilise mevkisi dediği yerde bulunan, Rumların kutsal saydıkları pınardan yüzyıllardır su akmaya devam ediyor. Yarım kubbeli ve kemerli nişleriyle dikkat çeken ve kaynağı bilinmeyen ayazmadan çıkan su şimdilerde köylüler tarafından tarla sulamasında kullanılıyor.
Bizans döneminde inşa edildiği tahmin edilen yarım yuvarlak yapıda inşa edilmiş yapı yarım kubbeyle örtülü. Ayazmanın içerisinde birer metre arayla yerleştirilmiş yuvarlak kemerli nişler görülmektedir. Yıkık haldeki güney duvarının ortasından açılmış bir kanalla ayazmanın suyu tarla sulamada kullanılmaktadır. Güney duvarı kaba taş, diğer bölümleri moloz taş ve tuğla ile inşa edilmiş. Ayazmadan çıkan kaynak suyunun yüzyıllardır akmaya devam ediyor.

Erbaa ve Bölge İlçelerde Bugün (17.05.2024) Nöbetçi Eczaneler Erbaa ve Bölge İlçelerde Bugün (17.05.2024) Nöbetçi Eczaneler

Dscn3556erbaa-022Resim-381Resim-389Resim-380