Genç yeteneğin uluslararası alandaki bu muazzam başarısı, Erbaa’da ve tüm Türkiye'de büyük bir gurur ve sevinçle karşılandı.
40’TAN FAZLA ÜLKEDEN YARIŞMACIYI GERİDE BIRAKTI
Erbaa'da 11. sınıf eğitimine devam eden İsmail Eren Altunoğlu, 26-30 Ekim 2026 tarihlerinde Berlin’de gerçekleştirilen organizasyonda Türkiye’yi temsil etti. Global Olympiad Center Türkiye organizasyonuyla finallere katılan Altunoğlu, 40’tan fazla ülkeden yüzlerce matematik tutkunu öğrencinin yarıştığı organizasyonda üstün bir performans sergileyerek kategorisinde zirveye yerleşti.
EZBERİN ÖTESİNDE ANALİTİK ZEKÂ MÜCADELESİ
Adını efsanevi bilim insanı Albert Einstein’dan alan ve ilkokuldan lise son sınıfa kadar geniş bir katılım yelpazesine sahip olan olimpiyatlar; sadece işlem yeteneğini değil, mantıksal çıkarım, analitik düşünme ve karmaşık problemleri çözme becerilerini ölçüyor. Erbaalı genç yetenek, ezberci anlayışın ötesine geçen bu zorlu parkurda rakiplerini geride bırakarak altın madalyayı boynuna takmayı başardı.
2027 YILININ OLİMPİYAT TAKVİMİ AÇIKLANDI
Uluslararası organizasyon komitesi, Altunoğlu'nun zaferinin ardından 2027 yılı takvimini de kamuoyuyla paylaştı. Yeni dönemin Türkiye seçme turu 10 Nisan 2027 tarihinde düzenlenecek. Bu turu başarıyla geçen öğrenciler, Ekim 2027’de yine Berlin’de yapılacak olan dünya finallerinde madalya ve sertifika mücadelesi verecek.
ERBAA’NIN GURURU, GENÇLERİN İLHAM KAYNAĞI
Erbaa’dan çıkıp Berlin’de dünya birinciliğine uzanan İsmail Eren Altunoğlu’nun bu tarihi başarısı, gençlerin bilim ve akademi alanındaki potansiyelini bir kez daha gözler önüne serdi. Bireysel bir derecenin çok ötesinde anlam taşıyan bu zafer, Erbaa'da ve bölgede matematiğe ilgi duyan tüm öğrencilere büyük bir ilham kaynağı oldu.




