Erbaa Ziraat Odası ve Tarım Müdürlükleri, üreticileri uydu denetimleri konusunda uyardı: "Tarladaki ürün ile beyanınız tutmazsa desteklemeler yanabilir!"

Tarımsal desteklemelerin temelini oluşturan Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) ürün güncelleme işlemlerinde 2026 yılı dönemi kapanıyor. Tokat ve Erbaalı üreticiler için belirlenen son başvuru tarihi olan 15 Nisan 2026 Çarşamba günü (yarın), sistem üzerinden yapılacak tüm güncellemeler için nihai tarih olacak.

Erbaa Ziraat Odası’ndan "Mağduriyet" Uyarısı

Konuyla ilgili bilgilendirmede bulunan Erbaa Ziraat Odası, çiftçilerin herhangi bir hak kaybı ve mağduriyet yaşamaması için kayıtlarını kontrol etmeleri gerektiğini belirtti. Odadan yapılan açıklamada, tarımsal destek kalemlerinden faydalanabilmenin ön koşulunun güncel ve doğru beyan olduğu hatırlatıldı.

Uydu Üzerinden Takip: Hata Payı Yok

Erbaa’da Hakeme Saldırıya Tepki Yağdı: TFFHGD Tokat Şubesi’nden Sert Açıklama
Erbaa’da Hakeme Saldırıya Tepki Yağdı: TFFHGD Tokat Şubesi’nden Sert Açıklama
İçeriği Görüntüle

Tarım ve Orman Bakanlığı’nın teknolojik altyapısı sayesinde artık beyanlar mercek altında. ÇKS’ye bildirilen ürünler, uydu sistemleri aracılığıyla arazideki ekili alanla karşılaştırılıyor. Eğer çiftçinin ÇKS beyanındaki ürün ile tarlada fiilen ekili olan ürün birbiriyle eşleşmezse, söz konusu araziler destekleme kapsamı dışında bırakılıyor.

Takviminizi Kontrol Edin:

Ürün Güncelleme Son Tarih: 15 Nisan 2026

2. Ürün Beyanı Son Başvuru Tarihi: 30 Haziran 2026

İşlemler Nereden Yapılıyor?

Çiftçiler, güncellemelerini e-Devlet kapısı üzerinden yapabildikleri gibi, ihtiyaç halinde İlçe Tarım ve Orman Müdürlükleri ile Erbaa Ziraat Odası’ndan da bilgi ve destek alabiliyorlar. Yetkililer, sistemde yaşanabilecek olası yoğunluklara karşı işlemlerin son saatlere bırakılmamasını tavsiye ediyor.

şunu diyen bir yazı '2026 ÜRETİM YILI ÇKS ÜRÜN GÜNCELLEME DUYURUSU! Değerli Çiftçilerimiz, 2026 üretim yılı için Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) ürün güncelleme başvuruları devam etmektedir. Mağduriyet yaşamamanız için lütfen asağıdaki tarihlere dikkat ediniz. SON BAŞVURU 15 NISAN 2026 ÜRÜN GÜNCELLEME Son Başvuru Tarihi: 15 Nisan 2026 SON BAŞVURU 30 HAZIRAN 2026 2. ÜRÜN BEYANI Son Başvuru Tarihi: 30 Haziran 2026 ÖNEMLİ HATIRLATMA ÇKS'ye beyan edilen ürünler uydu sistemleri ile kontrol edilmektedir. Desteklemelerden yararlanabilmeniz için; ÇKS beyanındaki ürün ile filen ekili ürün birebir örtüşmelidir. Tüm çiftçilerimize bereketli bir sezon dileriz! C' görseli olabilir

Kaynak: Bülten