Erbaa ,Akça köyünde bulunan Selçuklular zamanında yapılan Tarihi Silahtar Ömer Paşa Cami, klasik örneklerinden ayrılan ahşap mimarisiyle görenlerin ilgisini çekiyor.

Silahtar Ömer Paşa Cami 1082 yılında inşa edildi. Kesme taş ve tuğladan dikdörtgen planlı olarak yapılan caminin ahşap bölümlerinde ise hiç çivi kullanılmadı. Caminin dış yapısındaki sade görünüme karşın iç tasarımındaki el işlemelerin zenginliğiyle dikkat çeken cami, 2007 yılında Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından restore edilerek tekrar ibadete açıldı. Silahtar Ömer Paşa Camisi, taş, çini, ahşap, boya süslemeleri, ahşap kemerle süslü kapısı, çıtaları, boya süslü tavanda altıgenleri, göbekte kesişen şekilleriyle, batı, kuzey ve doğu yönlerinden çeviren revaklarıyla, buraya gelen yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çekiyor.

Tarihi caminin 2007 yılında orijinal haline sadık kalınarak restore edildi. Selçuklu mimarisiyle restorasyonu yapılıp tekrar hizmete açıldı. Bin yıllık herhangi bir çivi kullanılmadan ahşapların, tahtaların birbirine geçmesiyle özel olarak yapılan cami ziyaretçilerini bekliyor.

Milletvekili Bulut ve Başkan Yazıcıoğlu Bakan Yerlikaya İle Görüştü! Milletvekili Bulut ve Başkan Yazıcıoğlu Bakan Yerlikaya İle Görüştü!

Editör: TE Bilişim