7 Ekim Cuma günü Mevlid-i Nebi haftası dolayısıyla yapılan siret koşusu etkinliğine Erbaa Kaymakamı Dr. İsmail Altan Demirayak, Erbaa Belediye Başkanı Ertuğrul Karagöl, Erbaa İlçe Milli Eğitim Müdürü Bekir Aslan, Erbaa Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Raif Ünal ve Erbaa Müftüsü Bekir Ertürk katıldı. Erbaa Şehir Stadyumu’ndan Cumhuriyet Meydanı Atatürk Anıtına kadar düzenlenen koşuda 200’e yakın öğrenci birincilik madalyası için ter döktü. Erbaa Gençlik ve Spor Müdürlüğü ve Erbaa Anadolu İmam Hatip Lisesi tarafından organize edilen siret koşusu büyük ilgi gördü. Saat 10.00’da başlayan koşu yarışmasına katılan öğrenciler yarış öncesi Erbaa Şehir Stadyumunda antrenman yaptı. Start düdüğünün çalınmasının ardından hırsın ve azmin çok yüksek olduğu heyecanlı koşu yarışı başladı. 
Siret koşusu yıldız gençler (5-6-7-8. Sınıf) ve genç erkekler (9-10-11-12. Sınıf) olmak üzere iki farklı kategoride düzenlendi. Dereceye giren öğrencilere Cumhuriyet Meydanı Atatürk Anıtının önünde yapılan ödül töreniyle ödülleri takdim edildi. Yarışmada dereceye giren öğrencilere madalya ve para ödülü verildi. Yıldız gençler kategorisinde Mevlana Ortaokulu öğrencisi Caner Temiz, genç erkekler kategorisinde Erbaa Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Emirhan Şahin 1’inci oldu. Kaymakam Demirayak, 1’incilerin ödüllerini verdi. 1’incilerin ödüllerinin verilmesinin ardından dereceye giren diğer isimlerin de madalyalarını, 2’nciye Erbaa Belediye Başkanı Ertuğrul Karagöl, 3’üncüye Erbaa İlçe Milli Eğitim Müdürü Bekir Aslan, 4’üncüye Erbaa Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Raif Ünal ve 5’inciye Erbaa Müftüsü Bekir Ertürk verdi.
Yarışmada dereceye giren kişiler; Yıldız Gençler Kategorisinde 1’inci Mevlana Ortaokulundan Caner Temiz, 2’nci istiklal Ortaokulundan Raif Çakır, 3’üncü Tepeşehir Ortaokuldan Recep Şahin, 4’üncü Tepeşehir ortaokuldan Umut Demirkıran, 5’inci Gaziosmanpaşa Ortaokulundan Yusuf Eymen Uslu oldu. Genç erkekler kategorisinde 1’inci Erbaa İmam Hatip Lisesinden Emirhan Şahin, 2’nci Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesinden Recep Kaan Bolat, 3’üncü Erbaa İmam Hatip Lisesinden Gürkan Güney, 4’üncü Erbaa İmam Hatip Lisesinden Mehmet Akif Galip, 5’inci Erbaa Anadolu İmam Hatip Lisesinden Fevzi Kaya oldu. 
Kategoride para ödülü olarak birinciye 350 TL, ikinciye 250 TL, üçüncüye 200 TL, dördüncüye 150 TL ve beşinciye 100 TL verildi.

Tokat'ın Bereketli Toprakları: İlçelerin Tarım ve Hayvancılık İstatistikleri Tokat'ın Bereketli Toprakları: İlçelerin Tarım ve Hayvancılık İstatistikleri

Editör: TE Bilişim