Kur’an Kursu öğrencileri tarafından ahşap boyama, el işi örgüler, ev yemekleri gibi birçok alanda çalışmaların bulunduğu kermeste, 17-24 Şubat tarihlerinde toplanan yardımlar “Afrikada Bir Damla Hayat” projesine ulaştırılarak Afrikada su kuyusu açılmasına vesile olacak.

Ahmet Yenihan Kongre ve Kültür Merkezinde düzenlenen kermes açılış programına, İl Müftüsü Abdullah Pamuklu, İlçe Kaymakamı Dr. İsmail Altan Demirayak, İl Müftü Yardımcısı Haydar Hüyük, Erbaa Belediye Başkanı Ertuğrul Karagöl, Erbaa İlçe Müftü Vekili Şükrü Çınar, müftülük personelleri, Kur’an Kursu öğreticileri ve vatandaşlar katıldı.

Açılış konuşmasını yapan Müftü Abdullah Pamuklu: “Bugün burada Kur’an Kursu öğrencilerimizin derslerden sonra, Afrikada su kuyusu yaptırmak için büyük bir özveriyle hazırladıkları el emeği göz nuru ürünlerden oluşan kermesin açılışını yapmak üzere bir araya geldik. Katılımlarınızdan dolayı hepinize teşekkür ediyorum. Tokat İl Müftülüğü ve İlçe Müftülükleri olarak Türkiye Diyanet Vakfı aracılığıyla yurtiçinde ve yurtdışında birçok hizmet gerçekleştirdik. Geçtiğimiz haftalarda da İdlib’e 3 tır insani yardım malzemesi gönderdik. Şimdi de Afrikada 50-60 sene hizmet verecek su kuyuları açtırıyoruz. Bugün Üzümlü Kur’an Kursu öğrencilerimizin büyük bir emekle oluşturdukları kermes bu alanda bir öncü olacak inşallah. Açılacak su kuyumuzun ismini de nasip olursa “Üzümlü Kur’an Kursu Su Kuyusu” olmasını talep edeceğiz. Bu güzel faaliyetin gerçekleşmesinde emeği geçen başta Kur’an Kursu öğreticimize, öğrencilerine ve desteği olan herkese teşekkür ediyorum. Rabbim hayırlarınızı kabul eylesin inşallah.” dedi

Erbaa'da İl Genel Meclis Üyeleri Belli Oldu Erbaa'da İl Genel Meclis Üyeleri Belli Oldu

Editör: TE Bilişim