Balenin dans türü olduğunu söyleyen Öz, balenin  soyut düşünme becerisini geliştirmesi, kas yapısını güçlendirmesi, bireyin sosyalleşmesine katkıları, çocuğun sorumluluk alması, takım çalışmasını öğrenmesi ve özgüven gelişimine etkilerinden bahsetti.

“Balede Yaş üst Sınırı Koymadık”

3 yaştan başlayıp 9-10 yaşa kadar eğitim verildiğini ancak talep olduğu takdirde 15-16 yaşlarında da gruplar açılabileceğini üst sınır koymadıklarını söyledi. Yetişkinlerin de yetişkin bale kursu olacak mı diye sorduklarını aktardı. Talep olursa açılabileceğini kaydetti.

Tokat'ın Acil Çözüm İhtiyacı: AFAD Lojistik Merkezi ve Kentsel Dönüşüm Tokat'ın Acil Çözüm İhtiyacı: AFAD Lojistik Merkezi ve Kentsel Dönüşüm

“Erkek Çocuklardan Talep Bekliyoruz”

Öz gruplarda yer alan öğrencilerle ilgili şöyle konuştu: “Her grupmaximum10 kişiden oluşur. Gruplarımızın katılımcıları kız öğrencilerdir. Erkeklerden 2-3 kişi bilgi almak için sordu. Ancak az sayıda oldukları için cesaret edemediler. Erkeklerde katılım çok olsa 10 kişilik bir grupta 3-4 kişi erkek öğrenci olsa bu farkı hissetmeyecekler. Yine 10 kişilik grupta 1 erkek olursa ve o da girişken biri değilse zorluk çekip kız çocuğunun aldığı eğitimi aynı düzeyde alamayabilir.  Bu sebepten sayı dağılımının uygun ve dengeli olması gerekiyor. Erkek çocuklardan talep bekliyoruz.”

“Dans Özgüveni Geliştirir”

Çocuğun sosyal hayata katılımında balenin etkisine de değinen öz şunları kaydetti: “ Bale disiplinli bir danstır, burada hem disiplini hem de grupla ortak hareket etmeyi öğreniyorlar.  Balenin diğer dans gruplarına göre faydaları daha fazladır. Dans çocukta özgüven gelişimini sağlar. Özgüveni olan bir çocuk diğer çocuklara göre kendisini ifade etme, isteklerini belirtme konusunda daha başarılıdır. Çocuğun fiziksel ve kas yapısının gelişmesinde de faydalıdır. “

Editör: TE Bilişim