Erbaa’da 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla Cumhuriyet Meydanı’nda program düzenlendi. Atatürk Anıtı’na çelenklerin sunumuyla başlayan program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla devam etti. Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Muharip Gaziler Derneği Başkanı Mehmet Demir gerçekleştirdi.

Demir konuşmasında19 Eylül’ün İstiklal Savaşı, Kore ve Kıbrıs Gazilerinin şeref günü olarak niteledi. Demir: “Sakarya Meydan Muhaberesi, Kurtuluş Savaşımızın seyrini değiştirerek bugün hür ve bağımsız Türk Devleti’nin yolunu açmıştır. Türkiye Büyük Millet Meclisi 19 Eylül 1920 tarihinde Sakarya Meydan Muhaberesi’nde düşmanı bozguna uğratan kahraman ordumuz Muzaffer Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk’e mareşallik rütbesi ve Gazi unvanı tebliğ etmiştir. 19 Eylül İnönü’de, Sakarya Dumlupınar’da cepheden cepheye koşan, yüce yurdu düşmandan temizleyip bizlere armağan eden İstiklal Savaşı gazilerinin şeref günüdür. 19 Eylül, dünya barışı, insanlık uğruna Kore’de savaşan, Türk’ün gücünü dünyaya bir kez daha ilan eden Kore Gazilerinin şeref günüdür. 19 Eylül, Kıbrıslı soydaşlarımızı katliamdan kurtaran ve adada ölmemiş hayallerini Akdeniz’in karanlık sularına gömen Kıbrıs Gazilerinin şeref günüdür. 19 Eylül Türkiye Cumhuriyeti’nin rejimi, üniter yapısı ve toprak bütünlüğü uğrunda vatan hainlerine karşı kahramanca mücadele eden gazilerin şeref günüdür. Gaziler günü olarak kutladığımız 19 Eylül aynı zamanda Türkiye Muharip Gaziler Derneği’nin kurtuluş günüdür. Gaziler günü bu aziz vatanı, canını adayan kahramanların günüdür. Kahraman gaziler, gaziler gününüz kutlu olsun. Sizler Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün yaşayan birer temsilcilerisiniz. Gaziler, şanlı bayrağımızın, tarihimizin ebedi kahramanlarıdır. Gazilik ömür boyu taşınacak bir şereftir. Sizler şehitlerimizle birlikte Cumhuriyetimizin teminatı, temel taşlarısınız. Şehit ve gaziler, toprağı vatan insanı bulut yapan değerlerdir. Gaziler gününüz tekrar kutlu olsun” dedi.

Şiirle devam eden Gaziler Günü Programı, Kaymakam İsmail Altan Demirayak’ın gazilere çiçek takdiminin ardından toplu hatıra fotoğrafı çekimiyle sona erdi.

Tokat'ın İşgücü Piyasası Fotoğrafı Çekildi: Tokat'ta En Fazla Çalışan Meslek Grupları Belli Oldu Tokat'ın İşgücü Piyasası Fotoğrafı Çekildi: Tokat'ta En Fazla Çalışan Meslek Grupları Belli Oldu

Editör: TE Bilişim