Erbaa İlçe Milli Eğitim Müdürü Bekir Aslan, yıkılan okullar, taşıma ihaleleri ve Teknofestle ilgili açıklamalarda bulundu. Aslan okullara yardımcı kaynaklar verileceğini, Erbaa'ya da yardımcı kaynakların gelmeye devam ettiğini, okullar açılıncaya kadar eksiğin tamamlanacağını söyledi. 

Aslan: “İnşaatına Başlanmayan 2 Okulumuz Kaldı”

Yıkılan okullarla ilgili konuşan Aslan, inşaatı biten okul olmadığını, ihalelerin tekrar yapılacağını belirtti. Aslan: “Okulların büyük çoğunluğunun inşaatı başladı. Yıkılanlardan 3 tanesi feshedildi, onların tekrar ihalesi yapılacak. Diğer okullarımızın büyük çoğunluğunun inşaatı devam ediyor. İnşaatına hiç başlanmayan 2 okulumuz kaldı, Coşkun Önder ile Erek MTAL. Diğer okullarımızın inşaatları devam ediyor. Bir kısmına, 3 4 tanesine yarıyılda veya yarıyıldan önce taşınırız” dedi. Güçlendirme yapılan 7 okul olduğunu söyleyen Aslan 6 okulun bittiğini, taşınıldığını dile getirdi. Aslan: “Sadece Fatih Anadolu Lisesi'nin güçlendirilmesine başlanmadı” dedi. 
Erbaa'da 18 bin öğrencinin örgün eğitime devam ettiğini ifade eden Aslan, okulöncesi 1800, ilkokul 5400, ortaokul 5500, lisede 5780 öğrenci olduğunu kaydetti. Öğretmen açığımız yok diyen Aslan, Erbaa'da 1400 öğretmen olduğunu söyledi. 

Aslan: “Tarım Lisesinin Burada Açılma Şansı Yok”

Erbaa ve Bölge İlçelerde Bugün (28.03.2024) Nöbetçi Eczaneler Erbaa ve Bölge İlçelerde Bugün (28.03.2024) Nöbetçi Eczaneler

Erbaa'da Tarım Lisesi hususunda Aslan şunları söyledi: “Tarım Lisesi Bakanlığın projesiydi. İş garantili Türkiye'ye 2 lise açılacağı söylendi, birisi Konya birisi Tokat'aydı. Biz buna talip olduk, yerimiz vardı ama bakanlığın uygulaması üniversitelerin içinde olan yerde açacağız dediler. Dolayısıyla üniversitenin içerisinde bu Tarım Lisemiz bizim. Tarım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, üniversitenin işbirliğinde devam ediyor. O yüzden özellikli bir Tarım Lisesinin burada açılma şansı yok çünkü burada Ziraat Fakültesinin bölümü de yok. İle açılması yeterli dendi” dedi.

Aslan: “Üniversiteye Gitme Oranında En İyi İlçeyiz”

Erbaa'daki öğrencilerin başarı durumuyla ilgili konuşan Aslan, Üniversite sınavında il birincisi Erbaalı dedi. Aslan şu ifadeleri kullandı: “Üniversiteye gitme oranında, başarı oranında ilde en iyi ilçeyiz. Bugün başarı anlamında baktığımız zaman il birincisi bizim Erbaa'mızdan çıktı. Üniversiteye gitme oranında, liseyi bitirme oranında Erbaa başarılı bir konumda.” 

Aslan: “Taşımada Yeni İhalemizi Yaptık”

Geçen yıl taşıma ihalelerinde sorun olduğunu dile getiren Aslan, kurumdan kaynaklı bir sorun yok dedi. Aslan: “Geçen sene taşımada ihaleyi alan bir kişi fiyat geçişlerinden dolayı, fiyat artışlarından dolayı zarar ediyorum diye işi bıraktı. Biz de hemen tedbirleri almak suretiyle yeni ihaleyle öğrencilerimizi taşıdık. Öğrencilerin taşınmasında herhangi bir aksama olmadı. Şu an da güncel fiyatlarla ihalemizi yaptık, orada bizden kaynaklanan herhangi bir şey yoktu” diye konuştu. 

Aslan: “Teknofest'e 1606 Öğrenci ve Veli Göndereceğiz”


Aslan, Samsun'daki Teknofest'e bireysel gidenler dışında 6 gün boyunca günlük 6 otobüs olmak üzere 1606 öğrenci ve veli göndereceklerini söyledi. 
İlçe Milli Eğitim Müdürü Bekir Aslan sözlerini “2022 – 2023 eğitim öğretim yılına tüm ekibimizle hazırız. Hiçbir eksiğimiz yok, tüm okullarımız hazır. Yıkılan okullarımızın önlemlerini aldık. Öğretmen açığımız yok, öğrencilerimiz için kendilerini geliştireceği projeler tasarlıyoruz. Tüm öğrenci ve velilere eğitim öğretim dönemi hayırlı uğurlu olsun” diyerek sözlerini sonlandırdı. 

Editör: TE Bilişim