Millî Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğünce 20 Mayıs tarihinde başlatılan İmam Hatip Okulları Başarılı Örnekler Sergisi'ne başvurular tamamlandı.

Din Öğretimi Genel Müdürlüğü AR-GE ve Projeler Daire Başkanlığının İmam hatip okullarındaki başarılı örneklerin teşvik edilmesi, tanıtılması ve yaygınlaştırılması amacıyla gerçekleştireceği sergiye proje uygulayan Anadolu imam hatip liseleri başvuru yaptı.

Belirlenen tematik alanlardan Akademik Gelişim ve Bilimsel Faaliyet alanına 101, Sosyal-Kültür-Sanat-Spor alanına 117, Değerler Eğitimi alanına 90, Kurumsal Kapasite ve Fiziki Ortam alanına 28, Ar-Ge ve Proje Uygulamaları alanına ise 45 olmak üzere toplam 381 başvuru yapıldı.

Merkür Jet Erbaaspor’un Play-Off Takvimi Belli Oldu! Merkür Jet Erbaaspor’un Play-Off Takvimi Belli Oldu!

Başvuruların ardından birinci ve ikinci değerlendirme aşamasını geçen ve son aşamada Genel Müdürlük değerlendirme sürecini başarıyla tamamlayan 50 okul belirlendi. İlçemiz Erbaa Anadolu İmam Hatip Lisesi, Din Öğretimi Genel Müdürlüğümüzün düzenlediği "BAŞARILI ÖRNEKLER SERGİSİ YARIŞMASI"nda "BİR ÇINAR YEŞERİYOR" adlı çalışmasıyla ilk 50 (elli) okulun arasına girmeyi başararak TÜRKİYE FİNALİNE katılmaya hak kazanmıştır.

Konuyla ilgili okul müdürü Durmuş SEZGİN, “Okul olarak Din Öğretimi Genel Müdürlüğümüzün düzenlediği Başarılı Örnekler Sergisi Yarışması’na ‘Bir Çınar Yeşeriyor’ adlı çalışmayla katıldıklarını, söz konusu çalışmanın 2.sayısı çıkarılan Osmanlı Türkçesi gazeteleri Hatipname olduğunu söyledi. Bir Çınar Yeşeriyor çalışmasıyla ilgili Ağustos ayında video çekimi çalışması yapılacağını ve projenin belirlenen bir il merkezinde final sergisine katılacağını ifade etti. Bu çalışmada emeği geçen Türk dili ve edebiyatı öğretmenimiz Cemal DEMİRDAĞ'a, öğrencilerimize, grafik tasarım hususunda bizlere yardımcı olan Abdüllatif ERDEMİR hocamıza ve çalışma sürecinde bizlere desteklerini esirgemeyen İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Bekir ASLAN'a sonsuz teşekkür ederiz.” dedi.

Erbaa Anadolu İmam Hatip Lisemize “Başarılı Örnekler Sergisi Finali”nde başarılar dileriz.

Editör: TE Bilişim