“Aciliyet Ve Öncelik Durumuna Göre Hareket Ediyoruz” 

Başkan Karagöl seçimde vaat edilen projeleri gerçekleştirirken, öncelik ve aciliyet durumuna göre yol izlediklerini söyledi. Vatandaşın acil ihtiyaçlarını öne alarak, seçim sürecinde vaat edilen projeleri de gerçekleştiriyoruz diyen Başkan Karagöl, ‘’Buna en iyi örnek Alacabal kanalizasyon hattıdır’’ dedi. Başkan Karagöl “Alacabal Kanalizasyon hattının Erbaa’ya bağlanıp atık su arıtma tesisine deşarjı, Erbaa’nın genelini ilgilendiren, öncelik sırası olan bir işti. Hastaneye ulaşımla ilgili yeni bir yol açma aciliyeti de var, bununla ilgili de çalışmalarımız var. Alacabal hattına değinecek olursak kanalizasyonu bağlamak benim için çok önemliydi. Belki park, yol gibi gözle görülür bir iş yapmak önemli ama 2022 yılında da bir mahalle kanalizasyonunun mahallenin ortasına akması beni rahatsız eden konulardan biriydi. Onu çözmüş olduk” dedi. 

Gerçekleştirilen projelere değinen Başkan Karagöl, Konukevi açarak vaat ettikleri huzurevi ve refakatçi evi projesini tek çatıda gerçekleştirdiklerini söyledi. Başkan Karagöl: “Konukevi ile hem Erbaalı ihtiyaç sahiplerine yardımcı olduk hem de yer bulamayan öğrencilerimizi, hastası olan vatandaşlarımızı Konukevi’nde misafir ettik.  Böylece vaatlerimizden iki tanesini tek çatı altında birleştirmiş olduk” dedi. 

Ges İle Yılda 5,5 Milyon Liralık Gelir Sağladı 

Başkanı Karagöl, güneş enerji santrali (GES) projesi ile yılda yaklaşık olarak 5,5 milyon lira gelir elde edildiğini söyledi. 

 Başkan Karagöl, güneş enerjisi santralinin aktif bir şekilde belediyeye katkı sağladığını belirterek, “Belediyemize 5,5 milyonluk getirisi var. İnşallah biz bu 1 megavat şuan ki kurulumumuzu yeni GES alanlarıyla birlikte 4 katına çıkartmak istiyoruz” dedi. 

Başkan Karagöl, elektrik ihtiyacını GES'den karşılanması ile birlikte belediyenin kasasında kalacak olan paranın hizmete dönüşeceğini belirterek, “Elektrik faturasına ödediğimiz parayı kendi bünyemizde tutarak Erbaa'nın sokağına, insanına, canlısına bu parayı harcamak istiyoruz. Allah bize bahşetmiş çok güzel bir düzen kurmuş şükürler olsun. Her sabah güneş doğuyor. Her akşam batıyor. Doğan güneşi biz bir şekilde kullanalım. Onu elektrik enerjisine dönüştürelim diye kaynaklarımızı doğru bir şekilde kullanıyoruz. İnşallah bunun bize gerek dönüşleri de olacak” ifadelerini kullandı. 

Park Vadi İkinci Etap Başladı 

Başkan Karagöl, projenin bölgenin en büyük eğlence alanı olacağını belirterek, “154.000M2 Proje içerisinde olimpik yüzme havuzu, aquapark, piknik alanları, göller, karting pisti, koşu, bisiklet yolları, sergi stantları, çim amfi ve çocuk oyun alanları olacak” dedi. 

Erbaa'yı farklı kılmak için mücadele verdiklerini dile getiren Başkan Karagöl, “Erbaa'mızın güzide eğlence ve dinlenme yerlerinden biri olan Park Vadi artık yeterli değil. İkinci etabının hayata geçirilmesi için çalışmalarımızı tamamladık. Tamamen belediyemizin kendi imkân ve ekipmanları ile başladığımız ikinci etap projemizde yapılacak birçok tesisin yanı sıra çocuklarımızı da unutmadık. Onlara özel Masal Diyarı Çocuk Eğlence Merkezi'ni projelendirdik. İnanıyorum ki önce Cenab-ı Hakk'ın yardımı, sonra da Erbaalı hemşerilerimin desteği ile bu hizmetimizi en kısa sürede faaliyete geçireceğiz'' dedi. 

Modern Ve Yüksek Kapasite Kesimhane Yapıldı 

Başkan Karagöl, Bakanlık desteğiyle %50 hibesini alarak Erbaa’ya ve bölgeye hizmet edecek 50 büyükbaş, 100 küçükbaş kapasiteli tesis kurulduğunu aktardı. Başkan Karagöl: “Kesimhanenin ihtiyaç olduğunu gördük, eski kesimhanemiz hem Erbaa’nın ihtiyacını karşılayacak düzeyde değildi hem de teknik ve hijyen olarak uygun yerler değildi. Bu projeyi de Bakanlık desteğiyle %50 hibesini alarak Erbaa’ya ve bölgeye hizmet edecek 50 büyükbaş, 100 küçükbaş kapasiteli tesis kurarak gerçekleştirdik” dedi. 

Tokat’ta İlk Millet Bahçesi Erbaa’da 

Çamlık Koru Park’ın Tokat’ta yapılan ilk Millet Bahçesi olduğunu ifade eden Başkan Karagöl: “Yürüyüş yolu, bisiklet yolu, küçük göletiyle güzel bir mesire alanı oldu. Masal Park yapacağız dedik bunu da rekreasyon alanının yanına konuşlandırdık. Park Vadi’deki çalışmalar uzun sürerse vatandaşlarımızın yürüyerek hızlı bir şekilde çocuğunu götürebileceği, kendilerinin de vakit geçirebileceği bir alan olsun diye Masal Park’ı da Millet Bahçesi’nin içerisine dâhil ettik” dedi. 

Erbaa Belediyesi İştirakleri Erbaa’da Fiyat İstikrarını Sağlıyor 

Kendi işletmelerimizi kendimiz işleteceğiz’ vaadimizle, hepimizin ortak sahip olduğu bir tesis kurduk. Roka Kafe ve Çamlıktaki restoranımız bütün Erbaa’nın sahip olduğu 2 mekanımız. Böylece hem istihdam sağladık hem de belediye bünyesinde çalıştırdığımız için belediyeye kazandırmış olduk. Bu sayede aslında görünmeyen bir denge sağlamış oluyoruz. Bir sürü kafe, restoran var, fiyat dengesini de burada belirlemiş oluyoruz, belirli bir seviyenin üstüne çıkamıyor kimse” dedi. 

Başkan Karagöl’den Yeni Hastane Yolu, Konut Ve Otopark Müjdesi 

Yeni bir hastane yolu çalışmalarının olduğunu aktaran Başkan Karagöl, hastane yolunu D – 100 ve Sanayi yolundan kurtaracağız dedi. Karagöl: “Hastaneye giderken D -100 ve Sanayi yolu kullanılıyor, bu tehlike arz eden bir durum. Sanayi Kavşağından Kazım Karabekir Caddesine kavşak düzenleyip yukarı kaydıracağız, sanayinin üzerinden hastaneye yeni bir güzergah belirledik. Bunu imar uygulamasına dahil ettik. Eğer biz bu çalışmayı yapmasaydık bundan sonraki zamanlarda da oralara yapılaşma olduktan sonra hastane yolunu tehlikeli güzergâhlardan kurtarma şansımız kalmayacaktı. Geç oldu ama güzel olacak inşallah. Biz o bölgedeki artık parselleri de uygulamamıza dahil ettik. Bu yolun kenarında belediyemize 26 tane dükkân çıkarttık. Bu dükkanlarının minimumu 55-60 m2 maksimumu 110 m2 civarında. İhaleyle 3 dükkanı satışa çıktık, en küçüğü en ucuzunu 1.5 Milyona  sattık. 3 tanesinden 4,5 milyondan fazla gelir elde ettik. 26 dükkân çıkararak hem hastane yolunu tehlikeden kurtardık hem de belediyemize uzun soluklu bir yatırım yaptık” diye konuştu. 

Yaz dönemlerinde yaşanan su sorunuyla ilgili sondaj çalışması yapıldığını aktaran Karagöl, DSİ Genel Müdürlüğü ve İçme Suyu Daire Başkanlığı’na sorunun iletildiğini ifade ederek kalıcı olarak çalışmalar yapılacağını söyledi. 

İmbat Projesi Erbaa’daki Merkez Algısını Genişletecek 

Çamlık ve Park Vadi’de bisiklet yolu olduğunu söyleyen Karagöl, Çamlık ile İmbat Yolu arasını bisiklet yoluyla bağlayacaklarını ifade etti. Bisiklet yolunun 2. Etabında Erek Mahallesi’nden, Sağlık Caddesi’nden, Millet Bahçesi’ne bisiklet yolunun bağlanacağını belirtti. Karagöl, İmbat projesi ile Erbaa’daki merkez algısının değişeceğini dile getirdi. 

Başkan Karagöl: “Bu projelerimizin yanı sıra mobil uygulama sözümüzü gerçekleştirdik, artık Erbaa Belediyesi’nin uygulamasını indirebiliyoruz. Meydan’a ücretsiz wifi kuruldu, 1 senedir kullanılıyor” dedi. 

Eğitiminden Eğlencesine, Sportif Faaliyetinden Yarışmasına Gençlerimizi Destekliyoruz 

Karagöl: “Yaşam Merkezlerinde gençlere yönelik açtığımız kurslarımız var. Orada yardımcı hocalarımız var, derslerine takviye olarak ders çalışıyorlar. Kurslarda kendilerine çok güzel vakit ayırıyorlar. Bunun haricinde sportif faaliyetler düzenliyoruz. Gençlerimiz için düzenlediğimiz ses yarışması büyük ilgi gördü, somut bir sonuç aldık. Atlı Okçuluk Spor Kulübü’ne gençlerimiz geliyor, yanı sıra Doğa Yaşam Kulübü ile Kanon Spor Kulübünü birleştirdik ki Park Vadimizde çok güzel bir suyumuz var, suyu kullanmak için bir spor kulübü kurmuş olduk. Sınava hazırlanan, üniversiteli öğrencilerimizi rahatlatmak adına gençlik festivali düzenledik. Eğitiminden eğlencesine, sportif faaliyetinden yarışmasına elimizden geldiğince her genci desteklemeye çalışıyoruz. Çocuklarımız için de Masal Park’taki çalışmalarımızı gerçekleştirdik” ifadelerini kullandı. 

Erbaa Kent Konseyi 

Kent konseyi kuruldu diyen Karagöl, Elazığ depreminden sonraki yardım kampanyasını kent konseyi ile başlattıklarını belirtti. Pandemi döneminin etkisiyle kent konseyi bir araya gelemedi diyen Karagöl, kent konseyi ile bazı çalışmalarımız olacak dedi. 

“Yaprak Festivallerine Türk Devletlerini Dâhil Etme Niyetimiz Var” 

Yaprak Festivalinin Erbaa’ya ve esnafa katkısı olduğunu dile getiren Karagöl, festivalle ilgili farklı düşünceleri olduğunu ifade etti. Başkan Karagöl: “Bölgeye örnek olacak şekilde festival yaşadık. Festival sonrası vatandaşlarımızdan çok güzel dönütler aldık. Şehri tanıtmanın yanı sıra festivalle beraber Erbaa’ya döviz girdi. Etkinlikle ilgili gün sayısını arttırıp hatta içerisine Türk Devletleri Teşkilatının canlanmasından dolayı, Türk Devletlerini de dâhil etmek gibi niyetimiz var” dedi. 

Horoztepe Höyüğünde Çalışmalar Başladı 

Erbaa'da Bugün (18.04.2024) Vefat Edenler Erbaa'da Bugün (18.04.2024) Vefat Edenler

Başkan Karagöl ‘’ Erken Tunç Çağı ve Hitit dönemi tarihlenen Horoztepe höyüğünün gün yüzüne çıkarılabilmesi için Erbaa Belediyemiz ve İzmir'deki özel üniversitenin destekleriyle çalışma başlattı. Çalışma kapsamında alana gelen arkeolog Doç. Dr. Sinan Ünlüsoy, Mimar Selin Küçük ve harita mühendislerinden oluşan bir ekip ile birlikte bölgede haritalandırma ve yüzey araştırma çalışması yapmaya başladı. 67 yıl sonra çalışmanın tekrar başlamasıyla, yeni kazı çalışmalarıyla Horoztepe'nin gün yüzüne çıkarılması planlanıyoruz’’ dedi. 

Erbaa Belediyesi Çalışan Sayısı 666 

Erbaa Belediyesin de çalışan sayısını da açıklayan Başkan Karagöl; Şuan Belediye de çalışan sayımız 666 kişi, çalışan sayımız bizimle aynı ölçekte olan belediyelere göre az , önce ki döneme göre hem iştiraları biz çalıştırıyoruz hem de geçen döneme göre İşkur’dan personelimiz yok tamamen kendi çalışanlarımızla hizmet ediyoruz’’ dedi. 

‘’Erbaa Sporu Destekliyor Ve Güveniyoruz’’ 

Erbaaspor’un lig maçlarına değinen Karagöl: “Futbol, bazen kötü başlıyorsunuz iyi devam ediyor, iyi başlıyorsunuz kötüye eğriliyor. Biz Erbaa Belediyesi olarak Erbaaspor için elimizden gelen desteği sağlıyoruz. Daha güzel yerlerde olması için desteklemeye devam edeceğiz. Ben takımımıza güveniyorum, inanıyorum. Bu kötü gidişat inşallah son bulacak” dedi. 

“Erbaa’nın İhtiyaçlarını Çözmenin Mutluluğunu Yaşıyoruz” 

3,5 yıllık dönemini değerlendiren Başkan Karagöl, ‘huzuru tahsis ettiğimize inanıyorum’ dedi.  Karagöl: “Bulunduğum durumu anlayıp öğrenmeye çalıştığım, belediyenin ne yaptığını, belediye başkanlığının ne demek olduğunu anlayıp ona göre hareket etmeye çalıştığım bir süreçti. Önce kendiniz olarak kalıp sonra da bulunduğunuz durumu analiz edip, algılayıp, benimseyip toplumla, işle ilişki ve iletişimle geçti. İnsanların size neden geldiğini iyi analiz ederseniz, doğru hareket ediyorsunuz. Burada ekip ve üslup çok önemli.  Vatandaşla sağlıklı iletişim kurmanın, Erbaa’nın ihtiyaçlarını çözmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Yaşıtlarımın arkadaşı büyüklerimin evladı olarak hareket ettim. Bu süreçte huzuru tahsis ettiğimize inanıyorum” dedi. 

Editör: TE Bilişim