Erbaa’nın  en önemli marka değeri olan "Erbaa Narince Bağ Yaprağı"  Coğrafi İşaret tescilini 2017 yılında Erbaa Ticaret ve Sanayi Odası, Erbaa Belediyesi ve Erbaa Ziraat Odası işbirliği ile aldı. Tescil alınmasını ile birlikte, Erbaa'ya ait olmayan yapraklar  piyasaya sürüldü. Erbaa Belediyesi, Erbaa Ticaret, Sanayi Odası ve Erbaa Ziraat Odası fırsatçıların önüne geçmek büyük bir atarak. Erbaa'ya ait olan tescilli "Erbaa Narince Bağ Yaprağı" artık satıcıların tezgahlarında QR kod ve logolu olarak yer alacak.

IMG_7247


"ERBAA YAPRAĞI; LOGOLU HOLOGRAMLAR TESLİM EDECEĞİZ”


Erbaa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Gökalp Coşkun, satış mağazalarının logosuz ürün satmama konusunda uyardığını belirterek, "Erbaa Yaprağı ambalaj ve paketlemesi yapan yerel işletmelerimizle ürünün marka değerinin korunması için diyalog sürecini başlattık. Erbaa Yaprağı ismini kullanarak farklı bölgelerde üretilen ürünlerin paketlenip kalitesiz ürünlerle yerel firmaların haksız bir rekabete uğradığını tespit ettik. Bugün itibari ile Erbaa Yaprağı üretimi yapan firmaları Erbaa Belediyesi ve Erbaa Ziraat Odamızla oluşturulan denetim ekipleri ile kontrol edeceğiz. Denetlemeler sonucunda geçerlilik alan firmalarımıza "Erbaa Yaprağı" logolu hologramlar teslim edeceğiz. Buradan ülke genelindeki tüm market ve perakende zincirlerine sesleniyorum. Üzerinde "Erbaa Yaprağı" yazan ve hologram olmayan ürünleri satmayın diyoruz Üzerinde Erbaa Yaprağı yazan her ürün Erbaa yaprağı değildir. Üzerinde Coğrafi İşaret Tescil İşareti olan hologramlı ürünler denetimden geçmiş kaliteli Erbaa yapraklarıdır. Kaçak olarak Erbaa Yaprağı ismini kullanan firmalarla ilgili gerekli yaptırımlar yapılacaktır. Ürünümüzün marka değerini korumak için yaptığımız bu çalışmada tüketicileri vereceği destek bizim için çok önemlidir. Buradan tüm tüketicilerimize seslenmek istiyorum. Marketten alacağınız paketli yapraklarda Erbaa ifadesi geçiyor ve hologram taşımıyorsa o ürün denetimsiz ve sahte üründür" ifadelerine yer verdi.

IMG_7256


“ERBAALININ VE ERBAA’DAKİ BU ÜRÜNÜN HAK ETTİĞİ DEĞERİ VERMEK İÇİN BU ÇALIŞMAYI YAPIYORUZ.”


Erbaa Belediye Başkanı Ertuğrul Karagöl, Erbaa yaprağının Erbaa için göz bebeği niteliğinde olduğunu belirterek, "Bizler Erbaalı olarak ürünümüze gerek çiftçimize burada tabir yanlış olmayacak ama bir gözbebeğimize çocuğumuza sahip çıkmanın derdindeyiz. Biz burada yaptığımız çalışmalarda şunu ifade ediyorduk Erbaa toprağını iki katına çıkaramayız iki katı kadar yaprak üretemeyiz ama 20 liraya sattığımız yaprağı 40 liraya çıkarmanın derdine düşmemiz lazım, az emekle çok para kazanarak çiftçimizin köylümüzün Erbaalının ve Erbaa’daki bu ürünün hak ettiği değeri biz vermek için bu çalışmayı yapıyoruz. Bu çalışmada da inşallah marketlerde reyonlarda bu hologramla birlikte vatandaşlarımız güvenli bir şekilde  Erbaa yaprağımı değil mi diye bi sorgulamaya girmeden kendi içerisinde, Erbaa yaprağının lezzetini direk almış olacak, bu anlamda çiftçimizde Erbaa’nın esnafı da ticaret yapanı da burada yaşayan herkes de bu yaprağın ticaretini yapan herkes de kazanım elde edecek, bu anlamda ticaret odasına bu özveriyle bu konuda çalışma yürütüp ortaklaşa hareket ettiğimiz için hem başta TSO başkanı ve yönetimine Ziraat Odası Başkanımıza ve ekip arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum” dedi.

Ak Parti Başkan Adayı Çetin “Erbaa’da Otopark Sorunu Kalmayacak” Ak Parti Başkan Adayı Çetin “Erbaa’da Otopark Sorunu Kalmayacak”

IMG_7263