Erbaa’da Kuvvetli Rüzgâr, Çiçek Serasını Yıktı Erbaa’da Kuvvetli Rüzgâr, Çiçek Serasını Yıktı

Erbaa’da farklı günlerde kurulan pazarlarda sebze fiyatları düştü. Sebze fiyatları; havanın ısınmasına bağlı olarak düşerken, bu durum pazardaki iş yoğunluğunu artırdı. Biraz olsun vatandaşların yüzünü güldürdü. Önceki günlere bakarak yoğunluklarının arttığını söyleyen pazarcı esnafları;

“Yaz aylarına girdiğimiz için pazarda fiyatlar biraz ucuz. Fiyatlar git gide düşüyor ancak vatandaşların alım gücü biraz düştüğü için yine ister istemez zorluk çekiyoruz. Önceki günlere bakarak, yine yoğunluk var. Pazarlarda marketlere göre daha ucuz ve taze olur. Pazarlarda ürünler günlük olur. Market alır, 3-5 gün içerisinde satar. Biz ise günlük satarız, fiyatlar git gide iyileşiyor vatandaşlarımızın yüzleri gülüyor” ifadelerine yer verildi.

Şuan geçiş döneminde olduğunda dolayı meyvelerin fiyatı biraz yüksek olmasının normal olduğunu söyleyen pazarcı esnafı, Tam mevsimi başlamadığı için fiyatlar bu şekilde. Daha yeni tarlaya düştüğü için fiyatlar yüksek. Tarlada çoğaldığı zaman fiyatlar mutlaka düşecektir” dedi.

Muhabir: Hüsamettin Akçay Kelkit Gazetesi (Özel)