İlçede genellikle pide salonlarında üretilen, hamurun 12 kez katlanıp arasına yağ, ceviz, haşhaş eklenerek yapılan ‘Erbaa Katmeri’ Türk Patent Enstitüsü tarafından tescillendi. Erbaa Belediyesi katmerin tescillenmesi için 2022 yılında başvuru yaptı. Değerlendirmeler sonucu ‘Erbaa Katmeri’ne Türk Patent Enstitüsü tarafından coğrafi işaret tescil belgesi verildi.

‘KÜLTÜRÜMÜZÜ DEVAM ETTİRMEK VE ERBAAMIZI TANITMAK İSTEDİK’

Asıl amaçlarının esnafın kazancını arttırmak olduğunu belirten Erbaa Belediye Başkanı Ertuğrul Karagöl, “Özel günlerimizde misafirlerimiz geldiğinde veya bir misafirimizi uğurladığımızda pide ile beraber katmerimiz de hep yapılır. Erbaa Katmeriyle alakalı biz coğrafi tescil başvurusunda bulunmuştuk. Bununla ilgili yapılan çalışmalar ve araştırmalar neticesinde de katmerimizin coğrafi işaretini almış olduk. Artık katmerimiz ‘Erbaa Katmeri’ olarak anılacak. Bizim bu yaptığımız çalışmanın amacı, kültürümüzü devam ettirmek, tescillemek, katmerimizin ve Erbaamızın tanıtımını sağlamaktı. Burada hem esnafımızın daha çok kazanmasını hem de şehrimizin ve Erbaamızın isminin daha çok duyurulması için bu çalışmayı neticelendirdik” dedi.

Milletvekili Bulut ve Başkan Yazıcıoğlu Bakan Yerlikaya İle Görüştü! Milletvekili Bulut ve Başkan Yazıcıoğlu Bakan Yerlikaya İle Görüştü!

erbaa-katmeri-cografi-tescil-belgesi-aldi_3518_dhaphoto2erbaa-katmeri-cografi-tescil-belgesi-aldi_3518_dhaphoto3erbaa-katmeri-cografi-tescil-belgesi-aldi_3518_dhaphoto4erbaa-katmeri-cografi-tescil-belgesi-aldi_3518_dhaphoto5