Erbaa ve Bölge İlçelerde Bugün (20.04.2024) Nöbetçi Eczaneler Erbaa ve Bölge İlçelerde Bugün (20.04.2024) Nöbetçi Eczaneler

Erbaa'da düzenlenen etkinlik, Erbaa Hayvan Hakları Derneği tarafından 4 Ekim 2022 tarihinde Hayvanları Koruma gününde Erbaa Belediyesi Çamlık Tesislerinde yapılacak.
Dernek Yönetim Kurulu Başkanı Gülcan Baç ve Dernek Yönetim Kurulu Üyesi Ayşe Kök tarafından alınan bilgilere göre yapılacak olan etkinlik sokak hayvanlarının sağlık, barınma ve yemek gibi yaşam masrafları için düzenlenecek. Etkinlik ücreti 50 TL olacak ve etkinlikten toplanan bütçenin tamamı hayvanlar için kullanılacak. Etkinlik esnasında sunulacak olan slayt gösterisi ile barınakta bulunan hayvanların durumları hakkında bilgi verilecek. Hayvanlar için yardım toplamak yerine bu tür etkinliklerle dikkat çekmek ve farkındalık yaratmayı hedeflediklerini anlattılar.


KÖK, “ÇEVRE İLLERE GÖRE ERBAA'DA Kİ BARINAK İYİ”


Gülcan Baç ve Ayşe Kök İle yapılan röportajda, hayvanlarında insanlar gibi ihtiyaçları olduğuna vurgu yapılar. İnsanlar sokakta görülen köpeğin sadece saldırırsa diye düşünüp bir olasılık için hayvanları derneğe veya hayvan barınağına getirdiklerinden bahsettiler. Yaralı veya muhtaç olan hayvanların tedavileri yapıldıktan sonra kısırlaştırma işlemi yapıp küpelendirip hayvanları kendi yaşam alanlarına geri bıraktıklarını söylediler. Küpelenmiş hayvanların saldırgan olmadığını bu hayvanlardan korkulmaması gerektiğinden bahseden Baç, insanlar korktukları için hayvanları barınaklara gönderdiklerini düşünüyoruz kelimelerini ekledi.  Barınağa getirilen hayvanların barınakta yasal barınabilme sürelerinin 33 gün olduğunu söyledi. Bu süre içinde hayvanların tedavisi yapılarak geri yaşam alanına götürüldüğünü dile getirdi. 
Sözlerine devam eden Baç, kısırlaştırılan köpek saldırmaz, kısırlaştırılan köpek küpelidir, küpeli hayvanlara dokunmasınlar açıklamalarında bulundu. Kendileri içinde belirledikleri ilk maddenin kısırlaştırma olduğunu belirtti.


BAÇ, “DERNEĞİMİZE FAAL İNSANLAR GEREKİYOR” 


Baç, derneğe gelen hayvanların ilk başta geçici olarak bir barınmaya ihtiyaç duyduğunu bu konuya dernek tarafından çözüm bulduklarına değindi. Derneğe faal olarak yardım edecek ve hayvan haklarına farkındalık yaratacak hayvan severlere çağırıda bulundu.  Farkındalık yaratma konusunda çocuklarında bilinçlendirilmesi gerektiğine dikkat çeken Baç, çocukların bir anlık hevesleri için hayvanların sahiplenip geri bırakılmaması konusunda uyarılarda bulundu. Ev ortamına alışan hayvanların sokak hayatına adapte olmalarında zorlandıklarını belirtti. KÖK bu konu için hayvan barınağına alışmış olan hayvanların yeni bir hayvan geldiğinde kendi yerine saldırı olarak kabul edebilip yeni gelen hayvana saldırabildiklerini ekledi. 


KÖK, “YENİ BİR CANI SAHİPLENMEK İÇİN PETSHOPA GİTMESİNLER”


Kök, köpek barınağı ve kedi bahçesinin bulunduğunu ve sahiplenmek isteyen insanların Petshoplara gidip cins kedi – köpek almak yerine barınaklarımızdan kedi - köpek sahiplenebileceklerini belirtti. Bu barınaklarda da önceden alınıp sonradan bırakılan cins hayvanların olduğunu da vurguladı. Kök, Sözlerine son olarak “Dünya sadece insanlar için değil, vicdan lazım. Sevmek zorunda değilsin ama onlarda bizimle yaşasın” dedi.

Editör: TE Bilişim