Tokat’ta düzenlenen Aday Tanıtım Toplantısı'nda 31 Mart 2024'te yapılacak Mahalli İdareler Genel Seçimlerinde Erbaa Belediye Başkanlığına adaylığı açıklanan Ömer Çetin, şehir girişinde partililer ve vatandaşlar tarafından karşılandı.

İlçe girişinde, partililer ve vatandaşlar tarafından karşılanan coşkuyla karşılanan Çetin, beraberindeki AK Parti İlçe Başkanı Selçuk Barsbay ve Teşkilat mensuplarıyla konvoy eşliğinde AK Parti İlçe Teşkilat binasına geldi.

 Parti binasında yapılan programa çok sayıda vatandaş katıldı.

Program istiklal marşının okunması ile başladı. Daha sonra AK  Parti Erbaa İlçe Başkanı Selçuk Barsbay kalabalığa hitap etti. Barsbay yapmış olduğu konuşmada “Çok Kıymetli Erbaalı hemşerilerim, saygıdeğer hanımefendiler, beyefendiler ve geleceğimizin teminatı olarak gördüğümüz genç kardeşlerim; hepinizi şahsım ve teşkilatım adına hürmet ve muhabbetle selamlıyor, düzenlemiş olduğumuz Aday Tanıtım programına hoşgeldiniz, sefalar getirdiniz diyorum.

Bildiğiniz gibi bugün Genel Başkan Yardımcımız Sn. Zafer Sırakaya’nın katılımıyla il başkanımızın ev sahipliğinde Tokat geneli başkan adayları tanıtım toplantımızı yaptık ve bizlerde başkanlarımla ve hemşerilerimizle katılım sağladık. (Ama sanıyorum Ömer başkanım, Erbaa daha mı kalabalık) İnşallah 31 Mart akşamı Zafer kutlamamızda aynı coşkuyla yaparız.

Sözlerimin başında, geçtiğimiz hafta yıldönümü olan ve 11 ilimizi etkileyen, binlerce canımıza mal olan, yüreklerimizi yakan, asrın felaketinde hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet diliyorum.

Erbaa'da Pazar Tezgâhlarına Yaz Geldi Erbaa'da Pazar Tezgâhlarına Yaz Geldi

Lakin,üzülerek ifade ediyorum, ülkemizde depremzede kardeşlerimiz üzerinden dahi utanmadan sıkılmadan siyasi istismarlar yapıldı. Bu kendini bilmezlere de gereken cevabı siz verdiniz, milletimiz verdi. 2023 Mayıs seçimlerinde Cumhurbaşkanımıza verdiğiniz güçlü destekle, kazanan Türkiye oldu.

Evet, Ak partide siyaset yapmak, Ak Partili olmak kolay değil. Biz bazı siyasi partiler gibi masalarda kurulmadık ve asla bir tabela partisi olmadık. İnandığımız yolda yürüdük, iftira ve yalanları bir bir ifşa ederek  bugünlere geldik. Her türlü engellemelere ve ihanet şebekelerine rağmen, tarihin bize yüklemiş olduğu sorumluluğun da her dönem olduğu gibi bugünde bilincindeyiz. Asırlardır bu topraklarda, Lazı’yla, Gürcü’süyle, Çerkez’iyle, muhaciri ve kürdü ile hep birlikte bu topraklarda mücadelemizi verdik, veriyoruz. Ne diyor Sn Cumhurbaşkanımız; bir olacağız, iri olacağız, diri olacağız, kardeş olacağız, hep birlikte Türkiye olacağız, Erbaa olacağız!

31 Mart yerel seçimlerinde dikkatlerden kaçmaması gereken bir diğer konu ise; merkezi yönetimle, yerel yönetim el ele vermezse, dayanışma halinde olmazsa, o şehirde işler yolunda gitmez. İktidarda kim var? Ak Parti ve Genel başkan Recep Tayyip Erdoğan var. Tokat genelinde bildiğiniz gibi yerel seçimlerde ittifak söz konusu değil ve her partinin adayı mevcut. Ama görüyoruz ki, Cumhur ittifakını çıkarları gereği su istimal edenler var, inanıyorum ki Erbaalı hemşerilerim en doğru kararı verecektir.

Aday adaylarımız sahnede.

Evet, Yaklaşık 2.5 aylık aday adaylığı sürecinde Birlik beraberlik ruhunu, söylemlerimizle olsun, eylemlerimizle olsun sahaya yansıttık, yansıtıyoruz. Bu birlik ve beraberliği muhafaza ettiğimiz sürece, ilçe ve beldelerimizde seçim kazanma kaygısı yaşamayan tek parti, Ak Parti’dir. Birbirinden kıymetli aday adaylarımıza da yürekten teşekkür etmek isterim. Hepinizden Allah razı olsun. Oğuzhan başkanım, Göksen Müdürüm, ve Çağlar kardeşim, parti kültürümüze ve kendinize yakışanı yaptınız, dik durdunuz. Sağolun Varolsun.

Ömer Çetin başkanım ve ekibiyle, önümüzdeki dönem, Belediyemizin, ilçemizin kaynaklarını israf etmeyen, hizmet odaklı, ve gerçek belediyecilik anlayışı ile proje üreten, iş ve aş üreten yeni ERBAA için yola çıkıyoruz. 5 yıllık fetret dönemini bitirip, yeni Erbaa’yı hep beraber inşa ediyoruz.

31 Mart da, Yaklaşık 50 gün sonra; Ak Parti olarak 18. kez seçime gidiyoruz. Başta Erbaa olmak üzere, sonuçların ülkemiz genelinde hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum.

Erbaa’mızı Türkiye yüzyılına taşıyacak, gerçek belediyecilikle buluşturacak vizyon ve misyona sahip adaylarımızı tanıtma vakti geldi. Adaylarımızı önce Allaha, sonra sizlere emanet ediyorum.”dedi.

İlçe Başkanı Selçuk Barsbay’ın konuşmasının ardından sahneye AK Parti Erbaa Belediye Başkan Adayı Ömer Çetin çıktı. Kalabalığın coşkusunu bir süre izleyen Çetin vatandaşlara hitap etti. AK Parti Belediye Başkan Adayı Ömer Çetin konuşmasında “Çok kıymetli hemşehrilerim Erbaa’mız için hep beraber bir heyecan yaşıyoruz. Görüyorum ki siz benden de heyecanlısınız. Demokrasinin bir gerçeği olarak her seçim öncesi adaylık müracaatları ve aday adaylığı süreci yaşıyoruz, bunlar domokrasimizi güçlendiren insanlarımızı ve teşkilatımızı enerjik tutan süreçtir.

Bu sürecin sonunda yüksek istişare kurullarımızın yaptığı çalışmalar ve Cumurbaşkanımızın kararı ile Erbaa Belediye Başkan Adayı olarak görevlendirildim. Şahsımı bu  göreve layık gören Sayın Cumhurbaşkanımız Recap Tayyip Erdoğan’a Milletvekillerimiz Yusuf Beyazıt, Mustafa Arslan ve Cüneyt Aldemir’e Genel Merkez, İl ve İlçe teşkilatlarımızdaki karar vermeye yetkili kurullarımıza, sürece katkı sağlayan tüm teşkilat mensuplarına ve Erbaalı vatandaşlarımıza şükranlarımızı sunuyorum. Bu kıymetli ve zor süreci en iyi şekilde yürüten ilçe başkanımız Sayın Selçuk Barsbay ve ekibine hasetsen çok teşekkür ediyorum.

Yollara beraber beraber yürüdüğümüz Aday Adayı arkadaşlarım Oğuzhan Önal başkanıma Göksen Tokatlıoğlu ağabeyime, Çağlar Yıldırım kardeşime sürece katkı sağladıkları ve hoşgörülü çalışmaları dolayısıyla çok teşekkür ediyorum. Ziyaretlerim sürecinde gösterdiğiniz ilgi alaka hoşgörünüzden dolayı siz Erbaalı kardeşlerime, ablalarıma çok teşekkür ediyorum. Esnaf, işçi, memur kardeşlerime teşekkür ediyorum. Biz insanların umutlarını kırmaya değil yeşertmeye geliyoruz.

Bizler büyük bir ailenin Erbaa’da ufak bir parçasıyız. Bizler AK Parti çatısında günü kurtarmaya dayalı siyaset yapanlar değil, bu çatı altında yardım elini halka açan 2001 yılında artık bundan sonra hiçbir şey eskisi gibi olmayacak diye yola çıkan Genel Başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın gönüldaşıyız. Bizim yönetim anlayışımızda ayrımcılık yoktur, olamazda bizim anlayışımızda seçim biter hizmet başlar seçimin kaybedeni yoktur. Tüm Erbaalı hemşehrilerimiz kazanır Erbaa kazanır.

Vakit Erbaa’ya hizmet diye başladığımız yolculuğu, üzerimize yüklenen misyonuda bilerek Erbaa’mıza AK Parti belediyeciliğini tekrar kazandırmak için, hatta rekor bir oyla kazandırmak için gece gündüz demeden çalışma vakti.

Kısır çekişmeler politik söylemler için değil hizmet etmek için Erbaa’mıza ekmeğimizi büyütmek için yola çıktık.

Allah’ın izniyle sizlerinde desteği ile Erbaa’mızı var olan potansiyelini kullanarak Sanayi ve Ticaret merkezi yapmak için yola çıktık. 5 yılın sonunda tüm alanlarda Erbaa’mızı ikiye katlamak için yola çıktık.

Asıl yola çıkma sebebimiz son 6 aydır Teşkilatımızın eski yeni görev yapan yapmış olan yönetici ve üyeleri ile yaptığımız istişareler sonucu görmüş olduğumuz  ilgi ve alakadan dolayı bize olan beklentilerden dolayı yola çıktık. Çıkmış olduğumuz bu kutlu hizmet yolculuğu hayırlara vesile olsun, hayırlı olsun inşallah diyor hepinizi saygı, sevgi ve hürmetle selamlıyorum” ifadelerini kullandı.

Muhabir: Murat Berber Kelkit Gazetesi (Özel)