ABD'li yatırım şirketi Natixis Investment tarafından yapılan küresel bir araştırma sonucu, dünyadaki emeklilerin gelir düzeyi ve yaşam kalitesi açısından hangi ülkelerde daha iyi koşullara sahip olduğu ortaya konuldu. 44 ülkenin değerlendirildiği çalışmada elde edilen veriler, Türk emeklilerin oldukça zor bir durumda olduğuna işaret etti.

Araştırmada oluşturulan "Küresel Emeklilik Endeksi"ne göre, Türkiye yüzde 36 puan alarak sondan ikinci sırada yer aldı. Tek ülke Türkiye'nin gerisinde kalan Hindistan oldu. Diğer alt endeksler değerlendirildiğinde ise Türk emeklilerinin gelir düzeyi bakımından dünya sonuncusu olduğu anlaşıldı.

Raporda ayrıca son yıllarda uygulanan politikalardan dolayı Türkiye'nin emeklilik endeksindeki durumunun giderek kötüleştiğine dikkat çekildi. Özellikle 2018'den sonra ciddi düşüşler yaşandığı belirtildi.

En iyi koşulların sağlandığı ilk 15 ülkede yer alan İskandinav ülkelerinin endeksteki puanlarının %80'in üzerinde olduğu görülürken, Türkiye'nin sadece %25 ile son sıralarda kaldığı anlaşıldı.

Otomobilin Önüne Çıkan Yavru Ayı Kamerada Otomobilin Önüne Çıkan Yavru Ayı Kamerada

Editör: Mert Kaya