Dünya Güreş Birliği’nin (UWW) ve Türkiye Güreş Federasyonu’nun faaliyet programında yer alan Plaj Güreşi Dünya Serisi müsabakaları 07-08 Mayıs 2023 tarihlerinde Arjantin’in Buenos Aires kentinde gerçekleştirildi.

32 ülkeden sporcuların mücadele ettiği organizasyonda Türkiye dört sporcu ile temsil edilirken, 70 kilogramda Yunus Coşkun 1. oldu.

Dünya Şampiyonu Yunus Coşun Erbaa’da çiçeklerle karşılandı. Coşkun yaptığı açıklamada “Güreşe çocuk yaşlarda arkadaşlarımın aracılığı ile başladım. Hocamı çok sevdim onu kendime idol aldım. Daha sonra Türkiye dereceleri yapmaya başladım. Tokat güreş eğitim merkezini kazandım, Tokat’tan sonra Bursa büyükşehir’e transfer oldum. Plaj güreşine 2021 yılında güreşmeye başladım. İlk katıldığım müsabakada Türkiye üçüncüsü oldum. İlk etapta ben giremedim plaj güreşinde, birinci olan Covid olmuştu. İkinci olanda sakatlamıştı ben üçüncü olduğum için Allah bana nasip etti. 2021 yılından itibaren plaj güreşinde başarılar elde etmeye başladım. 2023 yılında yaz olimpiyatları için kota aldım dünya plaj oyunları için, plaj güreşi maceramız bu şekilde oldu. Önümüzde beş tane daha müsabaka var hepsinde şampiyon olmak itiyorum. Erbaa’mızı ve Ülkemizi en güzel şekilde temsil etmek istiyorum bu süreçte benim hep yanımda olan aileme, antrönerlerime, arkadaşlarıma ve herkese teşekkür ederim” 

Erbaa Belediye Başkanı Ertuğrul Karagöl, “Biz alışkınız Erbaalı sporcularımızın başarılarına Yunus kardeşimizi tebrik ediyorum. Erbaalı gibi davrandı, şampiyon oldu. Erbaa’daki gençlerimizin bu başarısından dolayı hem sportif hem kendi branşları ve dersleri ile alakalı geçtiğimiz haftalarda bir okulumuz derece yaptı birinci oldu. O yüzden Erbaa’daki gençlerin bu konulara yatkınlığı çok fazla, bizlerde Yunus kardeşimizin bu yapmış olduğu dereceden birincilikten çok mutluyuz. Bizleri alıştırdılar şampiyonluklara inşallah biz onların daha güzel yerlerde üst müsabakalarda derecelerini bekliyoruz. Kendilerini tebrik ediyoruz. Elimizden geldiğince de şehir olarak belediye olarak gençlerimize, çocuklarımıza, geleceğimize destek çıkmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Meteoroloji Uyardı, Önlemlerinizi Alın! Tokat’ta Şiddetli Fırtına Bekleniyor Meteoroloji Uyardı, Önlemlerinizi Alın! Tokat’ta Şiddetli Fırtına Bekleniyor

IMG_7172IMG_7154IMG_7142IMG_7137IMG_7115