1082'den Bu yana ayakta: Zamana meydan okuyan Silahtar Ömer Paşa Cami 1082'den Bu yana ayakta: Zamana meydan okuyan Silahtar Ömer Paşa Cami

Nevşehir'de yaşayan Alperen Koyutürk, down sendromlu olarak dünyaya geldi. Geçen süreçte annesi Koyutürk'ü yüzmeyi öğrenmesi için 7 yaşındayken havuzlara götürdü. Beden eğitimi öğretmeninin tavsiyesiyle geçen yıl profesyonel olarak yüzmeye başlayan Koyutürk, çeşitli başarılar elde etti. Okul Sporları Özel Sporcular Yıldızlar ve Gençler Kız-Erkek Türkiye Birinciliği yüzme müsabakalarında ikincilik elde eden Alperen Koyutürk, yeni dönemde ise farklı başarılara imza atmak için milli takım seçmelerine hazırlanıyor. 

Yüzme Antrenörü Edip Erçin,  Demirören Haber Ajansı'na (DHA) yaptığı açıklamada, Alperen’in oldukça başarılı bir yüzme sporcusu olduğunu belirterek, "Alperen ilk geldiğinde yüzmeyi biliyordu ama teknik olarak bilmiyordu. Biz burada tekniğini geliştirmeye çalıştık. Ailesi de istekliydi. Bu işe yardımcı oldular. Hep birlikte Alperen’in yüzmeyi sevmesini sağladık. Bu şekilde antrenmanlarımıza devam ettik. Alperen Nevşehir’de serbest stilde şampiyon olduktan sonra özel sporcular için düzenlenen yıldızlar kategorisinde Türkiye ikinciliğini elde etti. Şimdiki hedefimiz ise Alperen ile birlikte Türkiye şampiyonu olup milli takıma girebilmek. Önümüzde bir şampiyona var. Alperen inşallah Türkiye şampiyonu olacak” diye konuştu.

Editör: Muhammed Özkan