Tokat’ta Çocuk Üniversitesi Mezuniyet Töreni Gerçekleştirildi Tokat’ta Çocuk Üniversitesi Mezuniyet Töreni Gerçekleştirildi

Erbaa Çevre Derneği Yönetim Kurulu üyesi Ali Yılmaz gazetemize yaptığı açıklamada, Erbaa’nın yüzde 64’ü maden sahası olarak ruhsatlandırılmış olduğunu vurgulayarak, “Bu ruhsat alanı dışında HES, GES projeleri de var. Bu projeler nedeniyle ormanlar, dereler, denizler, tarım arazileri, yaylalar, meralar zarar görüyor. Zarar yaban yaşamını da etkiliyor. 5 Haziran Dünya Çevre Günü nedeniyle bu yok oluşa bir kez daha dikkat çekiyoruz. Erbaa Çevre Derneği olarak doğamıza, yaban yaşamına; sokak hayvanlarına sahip çıkma mücadelemizi sürdüreceğiz.” dedi.

Geleceğimizi Koruyalım

Yılmaz, doğayı korumanın geleceği güvence altına almak olduğu vurgulanarak, “Bizlerin doğaya gereksinimimiz var, doğanın insanlara gereksinimi yok. Hiçbir hayvanın, bitkinin; suyun, derenin bize gereksinimi yok. İnsanların, hayvanların doğaya gereksinimi olduğu halde doğayı yok etmek için yarışan şirketler var. Rant için, bir avuç sermaye için yok ediliyor. İklim değişikliği yaşanıyor. Bu değişimin sorumlusu iktidarlar ve talancı maden ve enerji şirketleridir. Onlar para kazanacak diye gelecek yok ediliyor. Bir kez daha vurguluyoruz ki doğaya ve yaban yaşamına; sokak hayvanlarına sahip çıkmak herkesin görevi ve sorumluluğudur. Bu tarih doğanın yok edilmesinin bir kez daha gözler önüne serilmesinin aracı olmaktadır.” dedi.

Muhabir: Sabriye Er Kelkit Gazetesi (Özel)