Deprem bölgesi için ayni yardımları toplamayı sürdürürken, depremzede kadınların katılımıyla kurdukları tiyatro grubuyla da yaraları sarmaya devam ettiklerini belirten Açık Depo Gönüllüleri'ni kurucusu tiyatro oyuncusu ve performans sanatçısı Ebru Atilla (39), "15 kadın bir konteynerin içinde, brandanın altında tiyatro çalıştı. Motivasyon ve şifalanma umudu oradan yükseldi. 10'uncu Köyün Kahvesi oyunuyla turne yaptık. Kadınları deniz kıyısına götürdük, moral oldu" dedi.

Türkiye'yi yasa boğan 6 Şubat’taki Kahramanmaraş merkezli depremlerin hem ardından ekipler arama kurtarma çalışması yürütürken, bölge için yardım ve destek çağrıları yapıldı. Tiyatro oyuncusu, performans sanatçısı Ebru Atilla da İzmir'de depremzedeler için 9 Şubat'ta Açık Depo Gönüllüleri'ni kurdu. Deprem bölgesine TIR'larla yardım malzemesi taşıyan Atilla, kurduğu tiyatro grubuyla da depremzedelere moral oldu. 

Avrupa Birliği Sivil Düşün Programı'ndan fon alan Atilla, 6 Eylül'de Selçuk'ta, 7 Eylül'de Foça'da, 25 Kasım'da ise Hatay'da sahneye çıktı. Açık Depo Gönüllüleri'nin 6 Şubat'ta meydana gelen yıkıcı depremin ardından refleks olarak kurulmuş bir inisiyatif olduğunu dile getiren ve 9 Şubat'ta sosyal medya hesabından yaptığı çağrı sonrası yardım toplamaya başladığını belirten Atilla, Karşıyaka ilçesinde oturduğu apartmanın garajını yardımlar için depo haline getirdiğini anlattı.

Editör: Şaban Konyar