Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Tokat İl Müdürlüğü tarafından 5 Haziran Dünya Çevre Günü ve Türkiye Çevre Haftası nedeniyle ilimizde etkinlikler düzenleniyor. Çevrenin korunması, çevre kirliliğinin önlenmesi ve kamuoyunun çevre konusunda duyarlılığının geliştirilmesi amacıyla 2023 yılında “Temiz Deniz, Temiz Dünya” kutlanan 5 Haziran Dünya Çevre Günü ve Türkiye Çevre Haftası nedeniyle Yeşilırma’ta düzenlenen programda Vali Numan Hatipoğlu ve Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü personeli depremden etkilenen vatandaşlar adına ve anısına Yeşilırmak’a saygı çelengi bıraktı.


Vali Numan Hatipoğlu, burada yaptığı açıklamada, 6 Şubat'ta ülkemizin yaşadığı deprem felaketini hatırlatarak, yaşanan deprem tecrübelerinin çevreyle barışık şehirleri inşa etmenin önemini ortaya koyduğunu söyledi. 

Tokat'ın Acil Çözüm İhtiyacı: AFAD Lojistik Merkezi ve Kentsel Dönüşüm Tokat'ın Acil Çözüm İhtiyacı: AFAD Lojistik Merkezi ve Kentsel Dönüşüm


Ülkemizin yaşadığı depremlerin ardından  yapılan düzenlemeler ile  her geçen gün çok daha iyi şartlarda binaların ortaya çıktığını kaydeden Vali Hatipoğlu, “Ama aynı zamanda yapılması gereken en önemli hususlardan birisi de çevreyle barışık şehirleri inşa etmek. İnşallah Türkiye Yüzyılının ilk kabinesinde, Çevre ve Şehircilik Bakanımız da bununla ilgili açıklamalarda da bulundu. Tüm toplum kesimlerimizin zihniyet değişimine ihtiyacı vardı. Bu noktada da gerekli adımların atılacağı ortadadır. Biz de Tokat olarak aynı şekilde gerekli çalışmaları, hassasiyeti yürüteceğiz. 6 Şubat depreminden sonra Tokat'ta bulunan kamu görevlilerimizin büyük bir kısmı deprem bölgelerinde görev aldılar.Başta arama kurtarma birliklerimiz olmak üzere jandarmamız, emniyetimiz, Çevre ve Şehircilik personelimiz, halkımız seferber oldu. Bu bilinçle bundan sonraki süreci de idare etmek, yönlendirmek hepimizin ortak görevi. Çevre Haftası dolayısıyla da deprem şehitlerimizi rahmetle yad ediyorum. Ruhları şad,  mekanları cennet olsun. Bizler de tekrar tüm sorumlu birimler olan Çevre Haftasının duyarlılığını tüm bir yıla ve tüm faaliyetlerimize yaymak gibi bir hedef içerisinde olacağız.” diye konuştu.


Programa İl Jandarma Komutanı Bahri Bostancı, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Tokat İl Müdürlüğü personeli katıldı. 

3ece958c_d742_465e_a876_77acda366081IMG_6264IMG_6265IMG_6266IMG_6267