Sağlıklı ve güzel bir cilt için iyi bir temizlik olmazsa olmazlardan. Cildin fazla sebumdan, çevresel kirliliklerden, güneş koruyucu ve makyaj artıklarından uzaklaştırılması amacıyla cilt temizliği yapılır.

      Cildinize uygun temizleyiciyi doğru seçmek ilk ve en önemli adımdır.  Temizleyiciniz cildinizi kurutup gerginlik hissine sebep oluyorsa, sonrasında hızlıca nemlendirici serum veya krem sürmek istiyorsanız temizleyici cildinizi aşırı temizliyor demektir. Bu tür yıkama, cildin lipidleri giderip, koruyucu bariyere hasar verir. Böyle bir ürün sürekli olarak kullanırsanız, cildin kendini onarması için zamanı olmayacak, nemsiz kalacak ve daha hassas hale gelecektir. Cildi yıkarken yapılan hatalar tıkanmış gözeneklere, siyah noktalara, iltihaplara ve aşırı cilt kuruluğuna neden olmaktadır. Cildinizi yıkadıktan sonra kurulayınca asla gerginlik ve kuruluk hissi olmamalıdır.

      Peki temizleme sisteminizin doğru olup olmadığını nasıl anlarsınız?

Eğer yıkamadan sonra tonikle yüzünüzü sildiğinizde pamuk diskinde kir ve makyaj kalıntıları görüyorsanız, sisteminiz yanlıştır.

     Özellikle güneş kremi ve makyajı cildimizden tamamen arındırmanın yolu çift aşamalı temizlikten geçmektedir. Çünkü uzun bir günün sonunda yüzümüzde biriken kirlerin çoğu yağlı bir yapıya sahiptir. Yağ bazlı maddeler ise yağda çözülür. Kir ve kozmetiği en iyi şekilde yağ bazlı ürünler çıkartır.

 1. Adımda kuru cilde uygulanan yağ bazlı bir temizleyiciyle ciltteki makyaj, güneş kremi ve fazla sebum çözülür. 2. Adımda ise su bazlı temizleyiciyle yağ bazlı temizleyicinin çözdüğü tüm artıklar temizlenir. Rutininizdeki temizleme adımını bu şekilde tamamlarsanız yeterli bir temizlik yapmış olursunuz.

En çok yapılan yanlışlardan biri ise cilt sivilceli diye aşırı agresif temizlik yapan temizleyiciler kullanmak. Sivilcenin tek nedeni fazla sebum değildir. Aksine sivilceli cildinizi aşırı kurutursanız bariyer yıpranır ve daha fazla sivilce çıkabilir. Cildiniz kuruysa yağlı ve sivilceli ciltler için olan temizleme ürünlerinden uzak durmanız gerekir.