Milletvekili Durmaz mesajında:

“19 MAYIS ATATÜRK'Ü ANMA, GENÇLİK VE SPOR BAYRAMI KUTLU OLSUN”

Milli Eğitim Bakanı Tokat'ta Öğretmenlerle İftar Yaptı Milli Eğitim Bakanı Tokat'ta Öğretmenlerle İftar Yaptı

 “Gençler, Cesaretimizi güçlendiren ve sürdüren sizlersiniz. Siz, almakta olduğunuz terbiye ve kültür

ile insanlık değerinin, vatan sevgisinin en değerli örneği olacaksınız.”

M. Kemal Atatürk

104 yıl önce 19 Mayıs 1919'da Samsundan doğan güneş bir bağımsızlık simgesi olarak ülkenin her karış toprağına yayılmıştır. Biz bugün de Samsun'dan aldığımız meşaleyi taşımaya, bağımsızlığımız ve Cumhuriyetimize sahip çıkmaya devam ediyoruz.

“Ey Büyük Atatürk; Açtığın yolda, gösterdiğin hedefe durmadan yürüyeceğime ant içerim…”

19 Mayıs hürriyetimizin, çağdaş ve laik Cumhuriyetin temel taşlarının atıldığı şanlı bir gündür.

 Bu şanlı günün 104. yılında Atatürk'ün vatan kadar kıymet verdiği Türk Gençliği; Bu ülkenin

umudu sizlersiniz, bizler bu umuda sahip çıkmak gençlere aydınlık bir gelecek yaratmak için

Cumhuriyete ve Atatürk ilkelerine daha büyük kararlılıkla sarılacağız.

Bugün Cumhuriyetle, laiklikle vedalaşmak isteyen zihniyete karşı en büyük güç, ulusun birlik ve beraberliğidir. Türk Ulusu, Atatürk'ün önderliğinde kenetlenerek kendi kaderine el koymuş, Ulusal Kurtuluş Savaşı ile var olma mücadelesi vermiştir.

19 Mayısta emperyalist işgalcilere karşı başlatılan ulusal kurtuluş mücadelesi bugün, Cumhuriyetin kazanımlarına, Atatürk adına, Atatürk ilkelerine, milli varlıklarımıza, vatan topraklarımıza, sınır kapılarımıza düşmanca yaklaşanlara, karşı devam ediyor.

Bağımsızlık benim karakterimdir diyen Mustafa Kemal Atatürk'ün yolunda Cumhuriyetimize, gençlerimizin, çocuklarımızın aydınlık geleceğine sahip çıkmaya, durmadan yılmadan yürüyeceğimize ant içiyoruz.

Atamızın dediği gibi “Gençler; Sizler, yani yeni Türkiye'nin genç evlatları! Yorulsanız dahi beni takip edeceksiniz… Dinlenmemek üzere yürümeye karar verenler, asla ve asla yorulmazlar.”

Yok öyle yılgınlığa düşmek. Bizler bu vatanın evlatları olarak bağımsızlık mücadelesinden, cumhuriyet değerlerinden hiç vaz geçmeden günümüzü ve geleceğimizi korumaya, aydınlık yarınları yaratmaya ant içtik!

Biliyoruz ki yurdumuzu karanlık emellerine çekmek için uğraşanlar hep olacaktır! Biz elimize aldığımız özgürlük meşalesini sizlere devrettik, sizler de sizden sonrakilere elden ele bu umudu, bu inancı büyüteceksiniz…

Vaz geçmiyoruz!

Ayağa kalkıyoruz ve 19 Mayısın 104. Yılında vatan topraklarına sahip çıkıyoruz.

Bu 19 Mayıs ülkemizin geleceğini, gençlerimizi, çocuklarımızı, kadınlarımızın, topraklarımızın, sınırlarımızın beka sorununu çözmek için, cumhuriyete sahip çıkmak için daha güçlü, daha kararlı yürüyoruz.

Bu mücadele gününde Tokat'ımızın değeri Piyade Yüzbaşı Mustafa Sabri Süsoy'da Bandırma vapurunda Atatürk'le birlikte Samsun'a çıkanlardandır. Tokatlı Yüzbaşı Süsoy'u Tokat adına ayrıca anıyorum.

Bu duygu ve düşüncelerle ulusumuzun Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nı kutluyor, başta yüce önderimiz Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, o günden bu güne ülkenin bağımsızlığı için canlarını feda eden aziz şehitlerimizi, gazilerimizi ve bize bağımsızlığımızı kazandıran Kurtuluş Savaşı'nın tüm kahramanlarını saygı ile anıyorum.