CHP Milletvekili Kadim Durmaz gazetecilerle gündem toplantısında; Tokat'ta planlanan bin yataklı şehir hastanesinin trafik sorununu artıracağı, mevcut hastanelerin güçlendirilmesi ve ilçeler arasında ortak hastane kurulması önerisi, Gazi Osman Paşa Üniversitesi Ziraat Fakültesi'nin arazisine yapılacak şehir hastanesinin üniversitenin fiziki görünümünü bozacağı ve tercih edilebilirliğini azaltacağı gibi konulara değindi.

Toplantıda Kentsel dönüşüm projelerinin gözden geçirilmesi ve iyileştirilmesi, Şehir hastanesi projesinin revize edilmesi ve alternatif çözümlerin araştırılması, Karayolları ve ulaşım altyapısının iyileştirilmesi için gerekli adımların atılması, Tarım politikalarının gözden geçirilmesi ve çevre sorunlarına çözüm bulunması, Üniversite sorunlarının çözülmesi ve eğitim kalitesinin artırılması için gerekli düzenlemelerin yapılması, Mülteci politikalarının netleştirilmesi ve sosyal sorunlara çözüm bulunması, İhtiyaç sahibi ailelere destek sağlanması için gerekli adımların atılması gibi konu başlıkları öne çıktı.

Karayolları ve Ulaşım Altyapısı ile ilgili ise Tokat'ın karayolu ağının yetersiz olduğu ve duble yolların tamamlanmaması gerektiğine değindi. Durmaz, Almus, Artova ve Zile gibi ilçelere ulaşımın zor olduğu ve kavşakların eksikliği nedeniyle can kayıplarının yaşandığına dikkat çekti. Ayrıca hızlı tren ve demiryolu projelerinin geciktiği ve organize sanayi bölgelerine ulaşımın iyileştirilmesi gerektiği vurguladı.

Müdür Şahin'den Çiftçiler Günü Mesajı Müdür Şahin'den Çiftçiler Günü Mesajı

Tokat Havalimanı ile ilgili Kadim Durmaz, “Tokat Havalimanı, 100 yılda kendini amorti etmiyor. Bir diğerini daha söyleyeyim. Yani belki, dünyanın gelişmiş ülkelerinde olsa, 3 bin 200 dönüm, Kazova'nın göbeğinde, ekilebilir bir alana, yeniden, böyle bir havalimanı yapmasına, bu kent, basınıyla, sivil toplum örgütleriyle, meslek odalarıyla, karşı çıkardı. Ama biz, bu noktada, devletin planlamasını, gözden geçirmesini istiyoruz. Bu hata yapıldı. Sivas ikinci kez, rehabilite, birçok para harcanırken, o zaman da söyledik, Yıldızeli’ne yapılsın, ama doğru bir Çamlıbel bağlantısı ile bu olsun. Bakın, Yozgat Havalimanı yapıldı, 1 milyar 600 milyon lira harcandı, açılamıyor arkadaşlar. Niye açılamıyor biliyor musunuz? Devlet planlama teşkilatı, feshedilince, bu işlere bakan yok, güçlü politikacı, bir talimat veriyor, şuraya bunu yapın, ikiliyen bürokrat da yok, kimse karşı çıkamıyor” diye konuştu.

Tarım Politikaları ve Çevre Sorunlarına dair de konuşan Kadim Durmaz, tarım politikalarının yetersizliğinden bahsetti, Kazova’da domates üretiminin azalmasını eleştirdi. Çevre kirliliği ve maden aramalarının doğal yaşamı tehdit ettiğini belirtti. Durmaz, köylerin arıtma tesislerinin olmaması ve akarsuların kirliliği konusuna da değindi. Durmaz, “Hepinizin dikkatini çeker. Köylere gittiğinizde köylerin girişinde derelerde tamamen çöpler. Ve doğaya zarar veren atıklar görüyorsunuz arkadaşlar. Ve şöyle de bir itirafta bulunuyorum arkadaşlar. Tokat üç kıymetli akarsuyla ovalara can veriyor. Biliyorsunuz Çekerek, Yeşilırmak ve Kelkit. Arkadaşlar hiçbir köylerin arıtması falan yok onu söyleyeyim” dedi.

Durmaz, Cumhuriyet'in ikinci yüzyılında köylerin arıtmalarının mutlak yapılmasını, o akarsulara, nehirlere bırakılmaması gerektiğini ve yine bu yolların bir planlama dahilinde de mutlaka yapılarak Tokat’ın hak ettiği noktaya taşınması gerektiğini söyledi.

Mülteciler konusuna da değinen CHP Milletvekili, mülteci politikalarının net olmadığı ve bu konuda hükümetin berrak bir politika izlemesi gerektiği belirtildi. Ayrıca Türkiye'de kayıt dışı yaşayan yabancı uyruklu insanların sayısının bilinmediği ve bu durumun sorunlara yol açtığını ifade etti.

Muhabir: Murat Berber Kelkit Gazetesi (Özel)