Batman'ın Kozluk ilçesinde 2017'de teröristlerin saldırısı sonucu 22 yaşında şehit olan öğretmen Şenay Aybüke Yalçın'ın hayatını ve öğretmenlik azmini beyazperdeye taşıyan ‘Aybüke; Öğretmen Oldum Ben!’ filmi, bugün vizyona girdi. Yalçın’ın görev yaptığı Kozluk Çok Programlı Anadolu Lisesi öğrenci ve öğretmenleri, Kozluk Kaymakamlığı’nca düzenlenen etkinlikle, kent merkezindeki bir AVM’de bulunan sinema salonuna gelerek filmi izledi. Öğrenci ve öğretmenlere Vali Ekrem Canalp, Kozluk Kaymakamı Ekrem Güngör ve İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran da eşlik etti. Vali Ekrem Canalp, film sonunda öğrencilere karanfil dağıttı.

Şehit Jandarma Astsubay Mehmet Gündüz için Mevlid-i Şerif Programı Düzenlendi Şehit Jandarma Astsubay Mehmet Gündüz için Mevlid-i Şerif Programı Düzenlendi

‘FİLM ASLINDA TÜRKİYE'Yİ, GÜNEYDOĞU’YU ANLATIYOR’

Filmi çok beğendiğini ifade eden Vali Ekrem Canalp, “Film aslında Türkiye'yi, Güneydoğu Anadolu'yu anlatıyor. İçinde yaşamış olduğumuz sıkıntıları, problemleri anlatıyor ama aynı zamanda içimizde yeşerttiğimiz ümidi de anlatıyor. Şehit Aybüke Yalçın, şahadetiyle aslında hepimize güzel bir mesaj veriyor. Biz şu anda halihazırda bir gastronomi festivali yapıyoruz. Adı da ‘Yüzyılın aşı, bin yılın kardeşliği.’ Bizim bu topraklarda bin yıldan beri devam eden bir kardeşliğimiz var ve bundan sonra da inşallah önümüzdeki bin yılın kardeşliğini de yeniden inşa edeceğiz ve yine kardeşlerimizle beraber, doğusuyla, batısıyla, kuzeyiyle, güneyiyle bir ve bütün olarak geleceği kucaklamaya devam edeceğiz. Çok güzel bir filmdi. Gerçekten de çok duygusal bir şekilde anlatılmış. Olay kısmı belki biraz hikayeleştirilerek anlatılmış, ama özü itibariyle gerçekten de aslına sadık kalınmış güzel bir film olmuş” diye konuştu.