Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, hizmet verdikleri dokuz yılda mahallelerde 2017 yılından başlayarak yedi mahalleye ve bu mahallelerin çevresine hizmet veren semt spor kompleksleri yaptıklarını ifade etti.

Mahallelerde spor alanları ve sosyal alanlar üretmeye önem verdiklerini söyleyen Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu “Biz sporu seven bir belediyeyiz. Bu anlamda da her zaman değerli gençlerimizin yanındayız. Geçlerimizin daha iyi spor yapması için elimizden gelen altyapı çalışmalarını da yapıyoruz. 2017 yılında bir çalışma başlatmış ve demiştik ki; ‘İlimizin belli bölgelerinde semt spor kompleksleri yapacağız’. Bunun ilkini Esentepe İle Karşıyaka Mahalllerini birbirine bağlayan Kültür Merkezimizin hemen karşısındaki alanda başlatmıştık. Sonraki yıllarda Mahmutpaşa Mahallemizde adını şehidimizden alan Yakup Akdağ Spor Kompleksini inşa etmiştik. 2019 yılında da Altıyüzevler Mahallemizde spor kompleksini yaparak şehrimizde üç yıl, her yıl bir tane olmak üzere üç spor kompleksi yapmıştık. 2021 ve 2022 yıllarında ve 2023 yılının ilk aylarında dört tane daha spor kompleksi yapmak için çalışma başlatmıştık. Bunlardan üç semt spor kompleksimiz de şu anda bitmiş bulunmaktadır. Bu spor komplekslerimizden Güneşli, Perakende, Yeniyurt Mahallelerimizde tamamladık. Kaşıkçıbağları Mahallemizdeki semt spor kompleksimizi de tamamlamak üzereyiz” dedi. Başkan Eroğlu Karşıyaka Spor Kompleksinde yenileme çalışmalarını tamamladıklarını dile getirerek “İlk olarak bundan altı yıl önce inşa ettiğimiz Esentepe ve Karşıyaka Mahallelerimizin kesişme noktasında bulunan spor kompleksimizde aşınan, yıpranan zeminleri yeniledik. Şimdi burada çocuklarımız çeşitli spor dallarında yaz spor okullarımızda eğitim alıyorlar. Bir taraftan şehrimizde sosyal alan olarak ürettiğimiz bu park ve semt spor alanları, diğer yandan da şehrimizde daha fazla gencimizin faydalandığı, sporcu yetiştirme alanları görevini görüyor. Şehrimizde sosyal yaşama ve spora bu alanların üretiminde devam ederek katkı sağlamayı sürdüreceğiz” diye konuştu.

TKTB4016TKTB4046TKTB4087

Tokat'ta Yerli Büyükbaş Hayvan Sayıları Son 10 Yılda Ciddi Oranda Düştü Tokat'ta Yerli Büyükbaş Hayvan Sayıları Son 10 Yılda Ciddi Oranda Düştü