Milletvekili Bulut ve Başkan Yazıcıoğlu Bakan Yerlikaya İle Görüştü! Milletvekili Bulut ve Başkan Yazıcıoğlu Bakan Yerlikaya İle Görüştü!

Pazar’a bağlı Ballıca köyündeki 1085 rakımlı tepede bulunan Ballıca Mağarasının ortalama sıcaklığı 18 derece ve nem orası yüzde 54. Mağarada milyonlarca yılda oluşan dikit ve sarkıtlar dikkat çekiyor. Keşfedilmemiş bölümleri ile gizemini koruyan Ballı Mağarası, Tokat Valiliği ve Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı’nın “Akdağ Zirvesinden Kazova’ya Kırsal Turizm Rotası” projesi kapsamında gerçekleştirilecek çevre düzenlemesi sebebiyle 21 Ağusto tarihine kadar kapalı kalacak. Tokat Valiliği yaptığı yazılı açıklamada, "Bakım ve onarım çalışmaları nedeniyle kısa bir süreliğine ziyarete kapanan Türkiye’nin değeri UNESCO Dünya Doğal-Kültürel Geçici Miras Listesindeki Ballıca Mağaramız 21 Ağustos 2023 Pazartesi günü itibariyle yeniden ziyarete açılacaktır'' ifadelerine yer verildi.

ballica-magarasi-tadilat-icin-5-gun-kapatildi_4412_dhaphoto1ballica-magarasi-tadilat-icin-5-gun-kapatildi_4412_dhaphoto3