Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek yaptığı açıklamalarda şu ifadelere yer verdi: “Fiyat istikrarı sağlandığında, ülkemizin çok daha hızlı büyüyeceğini geçmişte gösterdik. 2022’ye kadar, yani 1923 ve 2002 arası ortalama büyümeye oranla son 20 yıldaki ortalama büyüme oranını karşılaştırdığınız zaman, 1 puan daha yukarıdayız. Çünkü uzun bir süre enflasyonu tek hanede tutabildik. O, büyüme performansımızı artırdı. 1 puan diye geçiştirip durmayın, 100 yıllık bir perspektifle baktınız zaman, Türkiye ekonomisi ölçeğinde 1 puan, 1 trilyon dolara denk geliyor” ifadelerini kullandı.

Tokat'ın Komşusu Terk Edilmiş 400 Yıllık Köy'de Airsoft Maçı Tokat'ın Komşusu Terk Edilmiş 400 Yıllık Köy'de Airsoft Maçı

Batman’a gelen Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, organize sanayi bölgesinde bir firmaya ait Ar- Ge merkezinin açılış programına katıldı. Vali ve Belediye Başkan Vekili Ekrem Canalp, Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı Zekeriya Kaya, AK Parti Batman Milletvekili Ferhat Nasıroğlu Cumhuriyet Başsavcısı Murat Şahingöz’ün de yer aldığı açılışta konuşan Bakan Şimşek, Batman’daki organize sanayi bölgesinin 1991’de kurulduğunu ifade ederek, “Yaklaşık 1000 dönüm üzerine kurulu olan ve 2002 yılına kadar, yani AK Parti hükümetine kadar bir tane fabrika burada kurulu ve faaldi. O da bir un fabrikası. Bugün 500 yatırımcımız sırada yer bekliyor. 128 tane faal fabrikamız var. 12 binin üzerinde her gün üreten, her gün bu üretim üssü sayesinde evine aş götüren kardeşimiz, hemşerimiz var. 12 bin, önemli bir rakam. OSB’yi biz büyüttük. 1000 dönüm ile başlayan OSB süreci bugün 3 bin 800 dönüme yakın bir alanda 128 faal fabrika; dolayısıyla bizim en büyük önceliğimiz Batmanlı hemşehrilerimize iş, aş ise, organize sanayi bölgesini tekrar kat kat büyütmemiz lazım. Yani 2002 sonrasında neredeyse 4’e katladıysak, tekrar belki 4’e katlamamız gerekecek. Size çok abartılı gelebilir 12 milyon metrekare ama ben inanıyorum ki Batman, bu potansiyele sahiptir. Artık sadece ülkeler yarışmıyor. Ülkeler içerisinde iller de yarışıyor, rekabet içerisinde. Batman’ın hedefi, tabii ki Güneydoğu’da Gaziantep ile birlikte liderlik rolüdür. Ben inanıyorum ki bunu başarabilir. Zaten bugüne kadar ki performans da bunu gösteriyor. Bugün biz bir merkezin açılışı için bir aradayız. Genel  teknolojiden bahsetmiyoruz. Aslında ürün niteliği ön planda olan, bunu geliştirmeye yönelik bir Ar- Ge merkezinin açılışında beraberiz. Bu sıçramayı yapmak için bütün koşullar var. Genç bir nüfus var, üniversitemiz var. Eğitime çok büyük yatırımlar yaptık. Hava ile bağlantısından kara yolu bağlantısına kadar, demir yolu anlamında bütün altyapıya da ciddi yatırımlar yaptık. Beşeri sermaye var, eğitilmiş insan noktasında sadece dışarıdan buraya nitelikli insan da çekmemiz gerekiyor. Nitelikli yöneticiler çekmemiz gerekiyor. Nitelikli Ar-Ge elemanları çekmemiz gerekiyor. Az önce Ar-Ge merkezine çalışan kardeşlerimizle ayaküstü sohbet ederken Almanya’dan buraya gelmiş ve şu anda burada çalışan bir kardeşimizle tanıştık. Her zaman altyapıda bir darboğazımız yok. Ar-Ge merkezlerine çok ciddi teşvikler veriyoruz. Ama burada 100 lira yatırım yapana, abartmıyorum 6’ncı bölge olması hasebiyle 118 liralık destek veriyoruz. Kurumlar vergisinden gelirler vergisine kadar, faiz teşvikinden KDV muafiyetine kadar bütün 6’ncı bölgedeki illerimize 12 yıla varan teşvikler veriyoruz. Dolayısıyla altyapımız var, beşeri sermayemiz var ve teşvik var. Geriye sadece Necat amca gibi vizyon sahibi insanlara, girişimcilere ihtiyaç var. Batman’da da bu girişimcilik ruhunu biz görüyoruz” dedi.

Editör: HABER MERKEZİ