Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, yaşlıların korunması, desteklenmesi ve yaşamlarının kolaylaştırılması amacıyla başlatılan Yaşlı Destek Programı (YADES 2024) için 11 milyon 278 bin lira ödenek ayrıldığını açıkladı.

Bakan Göktaş, yaptığı açıklamada, Türkiye'de yaşlı nüfus oranının yüzde 10,2'ye yükseldiğini ve bakanlığın yaşlılara sunulan hizmetleri artırmak ve çeşitlendirmek için çalışmalar yürüttüğünü belirtti.

"Yaza Girerken Tiny House ve Karavanlara İlgi Artıyor" "Yaza Girerken Tiny House ve Karavanlara İlgi Artıyor"

YADES programıyla aile temelli aktif ve sağlıklı yaşlanmayı desteklediklerini ifade eden Göktaş, kurum bakımı yanında evde bakım, gündüz bakım gibi alternatif hizmet modellerini de yaygınlaştırdıklarını söyledi.

2016'dan bu yana uygulanan YADES kapsamında 8 yılda toplam 45 milyon TL finansman desteği sağlandığını, 42 belediyede 74 proje yürütülerek 128 bin 691 yaşlıya ulaşıldığını aktaran Bakan, YADES 2024 programı için ise 11 milyon 278 bin lira ödenek ayrıldığını duyurdu.

Belediyeler tarafından hazırlanacak yeni proje tekliflerinin en geç 3 Haziran'a kadar valiliklere teslim edilmesi gerektiği bilgisini paylaşan Göktaş, bakanlığın yaşlıların korunması, desteklenmesi ve yaşam kalitelerinin artırılması amacıyla çalışmalarını sürdüreceğini sözlerine ekledi.

Kaynak: DHA