Toplantıda bir konuşma yapan Ticaret Bakanı Ömer Bolat, "Son 5 yılda İslam İşbirliği Teşkilatı üye ülkeler arasındaki ticaret oranımız yüzde 20 civarında seyrediyor. Halbuki İslam İşbirliği Teşkilatının 2025 yılı için eylem planında, üye ülkelerin birbirleri arasındaki ticaretin, toplam ticaretlerine oranı olarak yüzde 25’e çıkmayı hedeflemiştik. Bu hedefimizi gerçekleştirmekten henüz uzak olduğumuzu üzülerek görüyoruz. Yeni planda yüzde 25’in de ötesinde bir hedef belirlememiz gerektiği kanaatindeyiz" dedi. Ticaret Bakanlığı’nın desteğiyle, İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) Üyesi Devletler Arasında Tercihli Ticaret Sistemi ve (TPS-OIC) Ticaret Müzakereleri Komitesi 3. Bakanlar Toplantısı düzenlendi. 42 ülkenin temsilcilerinin katılımıyla düzenlenen toplantı Çamlıca Camii İmamı İshak Danış’ın Kur-an'ı Kerim tilavetiyle başladı. Ticaret Bakanı Ömer Bolat’ın açılış konuşmasının ardından toplantı basına kapalı olarak devam etti.

"İSRAİL YÖNETİMİNİN VE ORDUSUNUN ATEŞKESE ZORLANMASI GEREKİYOR"

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Ticaret Müzakereleri Komitesi 3. Bakanlar toplantısında açılış konuşmasına helikopter kazasında hayatını kaybeden İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi ve ekibi için taziye dileklerini ileterek başladı. Bakan Bolat, "Hepinizin malumudur ki geçen yıl 7 Ekim'den bu yana İsrail yönetimi tüm dünyanın gözleri önünde başta Gazze'de ve daha sonra da Refah'ta bu yüzyıl en hoyrat katliamlarından biri gerçekleştiriyor. Abluka nedeniyle zaten bir açık hava hapishanesinden dönen Gazze’yi şimdi devasa bir çocuk ve kadın mezarlığına çevirdiler. Kuvözdeki bebekleri öldürecek, hastaneleri, ibadethaneleri, okulları, camileri, hatta kiliseleri, yardım malzemesi götüren kamyonları dahi bombalayacak, gıda sırası bekleyen masum sivillerin tepesine bomba yağdıracak kadar insanlıklarını kaybettiler. İsrail yönetiminin ve ordusunun daha fazla kan dökülmeden, fazla çocuk, kadın, yaşlı, sivil insanlar ölmeden, insanlığa dair umutlar daha fazla kaybolmadan bir an önce durdurulması ve kalıcı, derhal bir ateşkese zorlanması gerekiyor" ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan MSÜ Komuta Ve Kurmay Eğitimi Mezuniyet Törenine Katıldı Cumhurbaşkanı Erdoğan MSÜ Komuta Ve Kurmay Eğitimi Mezuniyet Törenine Katıldı

Kaynak: DHA