Fatımatü’z-Zehra Kız Kur'an Kursu konferans salonunda gerçekleştirilen icazet merasimine Tokat Valisi Numan Hatipoğlu, Erzurum Valisi Mustafa Çiftçi, Tokat Milletvekili Av. Mustafa Arslan, TOGÜ Rektörü Fatih Yılmaz, Diyanet İşleri Başkanlığı Program ve Materyal Geliştirme Daire Başkanı Muammer Şahin, İl Müftüsü Esat Yapıcı, Tokat Belediye Başkan Yardımcısı Haydar Alpat, Almus Kaymakamı Emre Çömen, Almus Müftü V. Erol Güneş, Almus Belediye Başkanı Bekir Özer, kurum ve kuruluşların il ve ilçe temsilcileri, STK'ların il ve ilçe temsilcileri, Vesile İlim ve Hayrat Vakfı Yöneticileri ile hafızlarımızın aileleri ve halkımız katıldı.

Tokat Valisi Abdullah Köklü'ye Hayırlı Olsun Ziyareti Tokat Valisi Abdullah Köklü'ye Hayırlı Olsun Ziyareti

Program, Karşıyaka GOP Merkez Camii görevlileri Ahmet Duran Kılıç ve Emrah Demir tarafından okunan Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

İl Müftüsü Esat Yapıcı yaptığı konuşmada hafızlığın önemini ve muhafaza edilmesi gerektiğini vurguladı. Yapıcı, "Hafızlık, Allah-u Teala'nın insana verdiği en büyük nimetlerden bir tanesidir. Kur'an'ı tamamını akla yerleştirmek, kalbe nakşetmektir, canlı bir mushaf haline gelmektir. Başta aileleriniz olmak üzere, bu zamana kadar üzerlerinde büyük emekleri olan hafızlık hocalarımıza, sahne arkasında bulunan aşçısından temizlikçisine ve kursumuza her türlü maddi ve manevi desteğini esirgemeyen hayırsever iş adamı Hamdi Güler'e, hafızların yetişmesinde ve programın hazırlanmasında büyük emeği olan bütün personele teşekkür ediyorum. Ayrıca yoğun programları arasında bizlere vakit ayırıp davetimize iştirak eden tüm katılımcılarımıza da teşekkür ediyorum" dedi.

Reis'ül Kurra Mustafa Demirkan'ın idaresinde hafızlar tarafından temsili okumaların ardından Tokat Valisi Numan Hatipoğlu, Erzurum Valisi Mustafa Çiftçi ve Tokat Milletvekili Av. Mustafa Arslan hafızlara belgelerini verdiler.

İcazet Merasiminin akabinde Almus Hz.Osman Camii'nde bulunan Sakal-ı Şerif ziyareti ile program sona erdi.

Kaynak: Bülten