Erbaa Ne Olacak ? Erbaa Ne Olacak ?

Önal gazetemize yapmış olduğu açıklamada “Öncelikle 14 Mayıs ve 28 Mayıs’ta yapılan seçimlerde %87.31’i  sandığa giderek Cumhurbaşkanımıza %71 gibi rekor bir oy çıkaran, Erbaalı hemşehrilerime teşekkür ediyorum.”dedi
Ak Parti İlçe Başkanı Oğuzhan Önal “Teşkilat olarak seçimler biter bitmez, Erbaa için çalışmalarımıza ara vermeden devam ettik. İlk olarak seçimden sonra, Meclise giderek. Milletvekillerimizi ziyaret ettik. Erbaa’mızın devam eden yatırımları, gelecek projeleri ile ilgili vekillerimize dosyalarımızı teslime ettik. Kendileri de sağ olsunlar Erbaa’nın taleplerini yakından takip ettikleri için onlara da çok teşekkür ediyoruz. Şu an mevcutta Hükümet Konağı inşaatı, Erbaa’mıza yakışır bir şekilde hızla ilerliyor. “8.571 m² arsa üzerine Bodrum+Zemin+3 Kat olmak üzere, toplam 6.600 m² alanda yapımı devam eden inşaatın 2024 yılının ilk aylarında bitirilmesi planlanmaktadır. Yeni Hükümet Konağı binası modern görünümü ile ilçemize çok yakışacak. 
“Kesme Çiçek Seralarına 200 Milyonluk Yatırım Var” 
Erbaa İlçe stadyumu ile ilgilide ikmal ihalesi gerçekleştirildi. Yeniden Müteahhit geldi. Burada hızlı bir çalışma başlatıldı. Erbaa’mıza yakışır ve bölgenin en güzel stadyumuna geçte olsa sahip olacağız. Bu konuda aksaklıklarımız oldu ama uzun sürdü bunun mahcubiyeti içindeyiz.  İnşallah en kısa sürede tamamlayıp maçları yeni stadyumda izleyebileceğiz. Erbaa’nın en önemli gelir kaynaklarından biri olan, Kesme çiçekçilik bölgesinde tüm seraların yapım işlemleri tamamlandı. Buda Erbaa’nın önünü açacak bir proje, 5’er dönüm parsellerle yaklaşık 200 Milyonluk bir yatırım var. Bunun yüzde 65’i devlet destekli. Buraya da önümüzdeki günlerde inşallah, Tarım Bakanımızı getirerek, görkemli bir açılış gerçekleştireceğiz. Kapalı yüzme havuzumuz bitti, teslim alındı. Öğrenci kardeşlerimiz burada yüzme kursu almaya başlayacaklar. Gökal grup yolumuzu tamamladık. Gökal’da yol sorunumuz bitti. Kızılçubuk, Kale ve Beykaya Feribot yolunu da tamamen bitiriyoruz. Feribota kadar, Hasan Uğurlu baraj yolumuz tamamen bu yaz bitmiş olacak. Bununda müjdesini Erbaalı hemşerilerimize vermek istiyoruz. Diğer bir konu ise Depreme dayanıksız olan yıkılan okullarımız. Bunu da paylaşmak istiyorum, Okullarımızda hızlı bir şekilde yenileme çalışmaları bitti. Fevzi Çakmak ve iki beldemizde müheahhit’lerden kaynaklı sıkıntımız vardı. Bunlarla ilgili yenileme ihaleleri gerçekleştirildi. Fevzi Çakmak, Tanoba ve Karayaka’da da yeniden inşaatlarımız başladı. Bu dönemde 7 adet anaokulu inşaatımız bitme aşamasına geldi. Bu vesile ile Erbaa’ya 7 anaokulu sıfırdan inşaatı kazandırdık.
“Erbaa’mız potansiyeli ile il olacak seviyededir”
 Organize sanayi bölgemizin 2.etabını da tamamladık. Üçüncü etabını da hızlıca tamamlayıp yeni iş sahaları kazandırmak için yoğun bir şekilde koşturmaya devam ediyoruz. Sağ Sahil Sulama Birliği ihalesi bitti. Ana kanal su verilme işlemleri tamamlandı. Buraya da inşallah, vekillerimizin katılımları ile bir açılış gerçekleştirmeyi düşünüyoruz. Karayolları bölge müdürlüğümüz, Akça kavşağı ve Hastane yoluyla ilgili çalışmalar hummalı bir şekilde devam ediyor.  Yaklaşık 50 milyonluk bir yatırım ile Hastane yolumuzda inşallah en kısa zamanda yapılacak bununda müjdesini hemşehrilerimize vermiş olalım. Önümüzdeki süreçle ilgilide Sağlık Birimleri Fakültesi eksiğimiz var onu tamamlatmaya çalışıyoruz. Kütüphane yeri hazır ihaleye çıkacak önümüzdeki süreçte, Üniversite yurt çalışmalarımızda devam ediyor en kısa sürece bunu da çözüme kavuşturacağız, Endüstri Meslek Lisesi ihtiyacımız var onunla ilgilide önümüzdeki dönemde yapılaması noktasında belli bir aşamaya geldik.  Mevcut TOKİ yatırımının hızlandırılması yeni etaplarında projeye dâhil edilmesi için girişimlerimiz devam ediyor. Erbaa ovasının kapalı sulama sistemine alınması ile ilgili daha önce proje ihalesi yapıldı. Önümüzdeki süreçte ihalesinin yapılması için takipçisi olacağız. Erbaa Devlet Hastanesinde mevcut potansiyelin rahatlatılması için mevcut binada ağız ve diş sağlığı merkezi açılması sözünü aldık. Öğretmen evi yapılması noktasında çalışmalarımız devam ediyor. MHP Genel Başkanı Sayın Dr. Devlet Bahçeli’nin Cumhurbaşkanlığı seçimleri sonrası TBMM’de  partisinin grup toplantısında “Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. Yılında 100 yeni il”  söylemiyle il sayısının artması konusuna da değinmeden geçemeyeceğim, Erbaa’mız 19 bin SGK’lı çalışanı ve 20 bin öğrenci kapasitesi ile büyük organize sanayisi ile sosyal yapısıyla Kelkit Vadisinin Parlayan Yıldızı olan Erbaa’mızında bu konjektörde il olması noktasında herhangi bir engel yoktur. Erbaa’mız potansiyeli ile il olacak seviyededir. Bu konuda gerekli girişimlerimizi gerçekleştiriyoruz.” İfadelerine yer verdi.