Başkan Barsbay, mesajının başında Nazım Hikmet’in “Kırılır da bir gün bütün dişliler / Döner şanlı şanlı çarkımız bizim” dizelerine atıfta bulunarak, bu sözlerin milletin iradesine vurgu yapan 15 Temmuz ruhunu yansıttığını ifade etti.
Barsbay, “15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü, ‘Karar Milletindir’ ifadesinin açık bir karşılığıdır,” dedi. O gece Aziz Milletimizin, arkasına küresel destek almış bir ihanet yapılanmasının 40 yıllık planını bir gecede bozarak yalnızca tarihi değiştirmediğini, aynı zamanda gelecek nesillere de bir şeref nişanesi bıraktığını belirtti.
“Aziz Milletimizin temsilcisi olarak 15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü’nün 9. yıl dönümünü kutluyor; kahraman şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmet ve minnetle yâd ediyorum,” diyen Barsbay, bu duruşun Türk milletinin karakterine işlenmiş bağımsızlık tutkusunun göstergesi olduğunu vurguladı.
“MİLLETİN İRADESİNİ YOK SAYAN ANLAYIŞ, TARİHİN KARA SAYFALARINA GÖMÜLMÜŞTÜR”
Mesajında darbeci zihniyeti ve vesayetçi anlayışı sert bir dille eleştiren Başkan Barsbay, “Bu milletin iradesini yok sayan ‘cuntacı vesayet’ anlayışı, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde ve milletimizin kararlı duruşuyla, tarihin tozlu sayfalarına kara bir leke olarak kazınmıştır” ifadelerini kullandı.
“BEDELİ ÖDENMİŞ BİR DEMOKRASİYE SAHİBİZ”
Barsbay, özellikle 15 Temmuz gibi günlerde tekrar tekrar hatırlatılması gereken bazı gerçekler olduğuna dikkat çekerek şunları söyledi:
“Ülkemizin egemenliğine yönelik tehditler karşısında suskun kalanlar ve Türkiye, hedeflerine doğru emin adımlarla ilerledikçe bilgi kirliliğiyle kamuoyunu bulandırmaya çalışanlar şunu bilmelidir: Bugün Türkiye’de vesayetin değil demokrasinin, cuntacıların değil milletin sözü geçmektedir. Ve bu demokrasinin bedeli, bu millet tarafından ödenmiştir.”
“MİLLİ İRADENİN ÜZERİNDE GÜÇ TANIMAYIZ”
Mesajının son bölümünde, hala darbe ve vesayet özlemi taşıyan odaklara da net bir mesaj veren Barsbay, şu ifadelere yer verdi:
“Milli iradenin ve sivil siyasetin üzerinde baskı kurma niyeti taşıyanlar, bunun karşılığını doğrudan milletin kendisinden ve onun temsilcilerinden alır.”




