AK Parti'nin Erbaa Belediye Başkan adayı Ömer Çetin, basın mensupları ile bir araya geldiği toplantıda, adaylık sürecini ve Erbaa Belediyesi'nin borç durumunu değerlendirdi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın desteği ve yerel teşkilat ile vatandaşların olumlu görüşleri üzerine aday olarak belirlenen Çetin, eğitim camiasından gelen ilk belediye başkan adayı olmanın verdiği gururu aktardı.

Tokat'ta Unutulmaya Yüz Tutan Geleneksel El Sanatları Yeniden Canlanıyor Tokat'ta Unutulmaya Yüz Tutan Geleneksel El Sanatları Yeniden Canlanıyor


“1872 ERBAA PROJESİ İLE ERBAA HAYAT BULACAK”

Ömer Çetin, 1872 Erbaa Projesi ile Erbaa’da sosyal konutların inşaa edileceğini, belirtti.
Ömer Çetin yapmış olduğu açıklamada “Yatırımcı iş adamlarımızın Erbaa’ya gelmesini, orada fabrika açması, istihdam alanı oluşturmasıyla ilgili iş adamlarımızla gideceğiz, görüşeceğiz, onların Erbaa’ya yönelmelerini Erbaa’ya yatırım yapmalarını sağlayacağız. Organize Sanayi Bölgemizde ikinci ve üçüncü etap bittiğinde işsizliği azaltıp dört bin kişiye daha istihdam alanı oluşturacağız. Bu rakam Erbaa’mız için hakikaten ciddi bir rakam. Erbaa bildiğiniz üzere tarım şehri, bereketli topraklara sahiptir. Bu topraklardaki üretilen tarım ürünlerimizi işleyerek ve patentinin olmasını sağlayarak Erbaa adı altında raflara ulaşılmasını sağlayacağız. Erbaa’da konutla ilgili ciddi bir sorun var. Erbaa’mızın konut ihtiyacını çözmek gibi bizim bir derdimiz var. Bunu da TOKİ üzerinden gerçekleştireceğiz. Gerekirse belediyenin katkısı ve iştirakiyle konutlandırma projesi yapılacak vatandaşlarımıza maliyetine konutla buluşturacak bir çalışmalarımız olacak. Gençlere duyarsız, ilgisiz kalma imkanımız yok. Gençlerle ilgili, kadınlarımızla ilgili, projelerimizin olmaması mümkün değil. Gençlerimizle ilgili projelerimiz genç masa, genç elçiler, genç Erbaa gibi projelerimiz olacak burada. Gençlerimizi bir araya getireceğiz. Suyla ilgili ciddi sorunlarımız var. Hatta belli noktalarda yüksek katlı binalara su çıkmıyor. Bunu ortadan kaldırmak için öncelikle altyapıyı düzenleyeceğiz” dedi.

“BELEDİYE BİNASINA BORÇ AFİŞİ ASILMIŞTI”


Erbaa Belediye Başkanı Ertuğrul Karagöl göreve geldiğinde belediyenin borç tablosunu belediye binasından afiş olarak astırmıştı. AK Parti Erbaa Belediye Başkan Adayı Ömer Çetin de gündeme getirdi. 
Çetin, Erbaa Belediyesi'nin borç durumunun ne kadar olduğunun henüz açıklanmamış olmasının, Erbaalılar tarafından merakla beklenen bir konu olduğunu ifade etti. Çetin, "Erbaalılar borcu görmek istiyor. Borç listemizi asın, biz de borç listemizi görelim. Bu ayıp değil borç alabilirsin. Borç yiğidin kamçısıdır. Borç alabiliriz. Aldığım borcu nereye harcadın, ne yaptın? Bunlar da açıklarsanız biz borcu kabul ederiz. Zaten borcu yüklenmeye geliyoruz zaten. Bizim bununla ilgili bakış açımız net. Borcu söyleyin onu da biz onda biz yatıracağız diyoruz, onu da biliyoruz onunla ilgili. Onun için biz göreve geldiğimizde bu konuda kesinlikle şeffaf olacak. Toplantılarımızı gerekirse online yapacağız. Herkes meclis toplantılarının gerekirse haberdar olacak" dedi.


Çetin, Erbaa Belediyesi'nin köpek maması alım ihalesiyle ilgili ortaya atılan iddiaların medyada geniş yer bulmasının, belediyenin mali durumunu ve yönetimin şeffaflığını olumsuz etkilediğini belirtti. Kamuoyunun bu tür harcamalar hakkında şeffaf bir şekilde bilgilendirilmesi gerektiğini vurgulayan Çetin, "100 tonluk köpek mamasıyla Twitter'da gündem olmak, belediyenin asıl gündemi olan borç durumunun gölgede kalmasına neden oldu. Bununla ilgili bir açıklamayı öyle zannediyorum ki başkanımız yapacaktır" diye konuştu.

Muhabir: Murat Berber Kelkit Gazetesi (Özel)